Liga 2

EXCLUSIV Promovarea se decide la TAS! UTA nu acceptă sistemul impus de FRF în Liga 2

Ședința de ieri în care FRF și cluburile au ales sistemul în care se va relua Liga 2 a provocat un val de nemulțumire de partea UTA-ei, care va ataca decizia la TAS imediat ce Comitetul Executiv va vota oficial sistemul.

Articol de Vlad Nedelea  —  joi, 14 mai 2020

Ședința de ieri în care FRF și cluburile au ales sistemul în care se va relua Liga 2 a provocat un val de nemulțumire din partea liderului UTA, care va ataca decizia la TAS imediat ce Comitetul Executiv va vota oficial sistemul.

Scrutinul de miercuri pentru sistemul în care se va relua Liga 2 a scandalizat-o pe UTA. Seara, antrenorul Laszlo Balint a făcut turul televiziunilor și a împărtășit aceeași idee: "E discriminare! Nu ne pot lua munca așa". Tot spre seară clubul arădean a postat un comunicat pe site-ul oficial în care își anunță intențiile clare.

Atacă decizia

Surse GSP susțin că UTA, liderul autoritar din Liga 2, acum doar cu 5 puncte avans, va merge să atace decizia de ieri la TAS. Asta imediat ce Comitetul Executiv va valida sistemul acceptat ieri de 15 cluburi. UTA nu va ataca sistemul de 6 echipe, ci doar înjumătățirea punctelor. Ședința cluburilor de miercuri seară nu are nicio valoare juridică, ci abia când totul este oficial, votat în CEx, poate fi atacat. "Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru", se arată pe site-ul oficial al clubului.

Burleanu a anticipat procesul cu UTA

"Se va judeca în regim de urgență! Federația are șanse mari să piardă", susțin surse din cadrul clubului UTA. La un proces se așteaptă și Răzvan Burleanu, care n-a ascuns asta nici când a fost întrebat aseară, în emisiunea DigiSport. "Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga 2 s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1", și-a justificat președintele FRF decizia.

Federația Română de Fotbal a decis azi împreună cu cluburile formatul în care se va relua Liga 2

Citește mai multe știri despre UTA: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.