Liga Campionilor

La 4 ani de la finala Ligii Campionilor dintre Real și Atletico, arbitrul Mark Clattenburg recunoaște: „I-am și zis pe teren: «Golul vostru nu ar fi trebuit să se pună!»”

Mark Clattenburg a condus finala Ligii Campionilor din 2016, câștigată de Real Madrid împotriva rivalei Atletico // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 mai 2020

Fostul arbitru englez Mark Clattenburg (45 de ani), care s-a aflat la centru în finala Ligii Campionilor din 2016, dintre Real Madrid și Atletico, câștigată de „galactici” la penalty-uri (5-3, 1-1 în 120 de minute), a mărturisit că golul marcat de câștigătoarea trofeului nu ar fi trebuit să fie validat.

În finala disputată pe San Siro, care a reprezentat primul succes al Realului din seria de 3 trofee consecutive ale Ligii Campionilor, Sergio Ramos (34 de ani) a deschis scorul în minutul 15, dintr-o poziție suspectă de ofsaid. Golul a fost validat, ca la reluări să devină clar faptul că fundașul trupei „blanco” se afla într-o ușoară poziție afară din joc.

Mark Clattenburg recunoaște: „Am realizat asta la pauză”

La aproape 4 ani distanță, Mark Clattenburg, privit de mulți drept unul dintre cei mai buni arbitri ai generației sale, a mărturisit că brigada de arbitri a greșit validând golul lui Real. „În acea finală, Real Madrid a condus cu 1-0 la pauză, dar golul a fost marcat dintr-o poziție mică de ofsaid. Am realizat asta la pauză”, a spus Clattenburg pentru Daily Mail.

„A fost o decizie grea, iar arbitrul asistent a ratat-o”, a adăugat el.

Golul marcat de Sergio Ramos // sursă foto: Guliver/gettyimages

Mark Clattenburg: „Pepe a fost furios”

În a doua repriză, Atletico a primit un penalty după un presupus fault al lui Pepe (37 de ani) la Fernando Torres (36). Antoine Griezmann (29) a executat penalty-ul și a ratat, lovind bara transversală, însă Pepe a fost înfuriat de decizia arbitrului: „Am acordat un penalty lui Atletico devreme în a doua repriză. Pepe a fost furios și mi-a spus într-o engleză perfectă: «N-a fost niciodată penalty, Mark». Iar eu i-am răspuns: «Golul vostru nu ar fi trebuit să se pună!»”, a dezvăluit arbitrul.

„Oamenii ar putea considera că asta sună ciudat, pentru că două decizii greșite nu sunt egale cu una corectă și arbitrii nu gândesc așa în mod normal, dar fotbaliștii o fac. Știam că spunându-i asta o să îl fac să înțeleagă”, a precizat Clattenburg.

VIDEO. Florin Bătrânu despre meciurile cu Real și Atletico Madrid

Citește mai multe știri despre fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.