Stiri extrasport

Cum a gestionat România criza COVID-19 » Concluziile studiului realizat de Universitatea Oxford

+54 Foto
Peste 16.000 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în România; mai mult de 9.000 dintre acestea deja s-au vindecat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 15 mai 2020

România tocmai a trecut din stare de urgență în stare de alertă și a relaxat anumite restricții, în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsurile luate de autorități au făcut subiectul unui studiu realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie. Unul dintre cercetători a fost chiar un român, Ștefan Dascălu.

Cum a gestionat România criza COVID-19 » Studiu realizat de Oxford

Conform studiului, România a întâmpinat obstacole la nivelul infrastructurii spitalelor. Altfel spus, britanicii au concluzionat că sistemul nostru medical nu a fost suficient de bine pregătit la început pentru a combate pandemia de coronavirus.

De asemenea, un alt punct important semnalat de studiu a fost reprezentat de numărul uriaș de români care s-au întors în țară în această perioadă, mulți dintre ei chiar din zona roșie a Europei. Acest lucru a îngreunat misiunea autorităților.

Totuși, lucrarea intitulată „Succesele și eșecurile primului răspuns la pandemia de COVID-19 în România” a reliefat și un aspect pozitiv, anume reușita restricțiilor pe care statul le-a impus încă din prima fază a crizei.

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

FOTO Cum a arătat Bucureștiul pe timp de izolare - cele mai interesante cadre

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.