CFR Cluj nu a înregistrat contractul lui Bălgrădean, fiindcă a omis juristul să facă asta. Întrucât CFR n-a respectat regulamentul, goalkeeperul poate să rupă actul acum, dacă își găsește vreo ofertă mai bună.
Ocupați să se certe cu Alin Minteuan, secundul pe care l-au demis, Dan Petrescu și juristul Ionuț Ivașcu au uitat că-l achiziționaseră pe Cristian Bălgrădean, 32 de ani.
CFR nu a mai înregistrat la LPF angajamentul semnat cu portarul și a încălcat astfel regula care obligă cluburile să certifice contractele noi în 45 de zile de la parafarea lor.
Bălgrădean vrea tot la CFR
Care sunt consecințele greșelii pe care a comis-o conducerea Clujului? Bălgrădean are acum puterea să se folosească de gafa clubului și să anuleze documentul, în cazul în care ar găsi o formație dispusă să-i plătească bani mai mulți sau capabilă să-l atragă altfel, cu alte avantaje.
El nu suferă deloc de pe urma erorii, CFR e obligat să respecte înțelegerea, chiar dacă nu a înregistrat-o la Liga Profesionistă.
Apropiați ai goalkeeperului susțin că Bălgrădean nu ar avea de gând să profite, e hotărât să continue la Cluj deși transferul lui va fi înregistrat cu întârziere, față de condițiile din regulament. I-ar fi, oricum, destul de greu să obțină condiții mai bune în altă parte. El a semnat cu CFR pentru un salariu lunar de 12.000 de euro, cu două mii de euro peste venitul pe care îl avea la FCSB.
Gigi s-a simțit trădat
Pe lângă salariu, Cristi va mai încasa 30.000 de euro, un bonus stabilit în momentul transferului, sumă pe care vișiniii trebuie să i-o achite până în luna august, inclusiv. Bălgrădean nu a mai apărat în vreun meci de pe 29 februarie, când a fost titular în partida Botoșani-FCSB 2-2.
După acel joc, Becali a aflat că portarul semnase cu rivala CFR un acord valabil de la 1 iulie și l-a acuzat că intenționat greșise la unul dintre golurile pe care le marcaseră moldovenii, la un șut pe care Cristi îl respinsese în față, moale.
Fiindcă se afla în ultimele șase luni din contractul cu vicecampioana, goalkeeperul avea dreptul să negocieze cu oricare club interesat de serviciile lui și să semneze un contract nou, doar că i-a ascuns lui Gigi înțelegerea cu trupa lui Petrescu, adversara principală în lupta pentru câștigarea campionatului.
78de meciuri a adunat Arlauskis în poarta lui CFR de la mijlocul lui 2017 până acum. El a lipsit doar când a fost accidentat sau suspendat, în restul situațiilor a rămas portarul titular
64de partide a bifat Bălgrădean la FCSB din ianuarie 2018 până în prezent. El a fost adus de la Chiajna pentru 50.000 de euro, într-un moment de criză, în care Becali se speriase de gafele tânărului Andrei Vlad
Revine Arlauskis
Statutul lui Bălgrădean la CFR va depinde foarte mult de hotărârea pe care o va lua Arlauskis, portarul titular al vișiniilor din 2017 până acum. El a fost în Lituania în ultimele două luni și a plecat spre România recent, oficialii clubului îl așteaptă înapoi la Cluj.
Contractul lui Arlauskis va expira pe 30 iunie și nu este clar încă dacă balticul va continua în Ardeal sau nu. El a avut recent o ofertă din Țările Arabe, dar a amânat să ia o decizie. „Dacă rămâne Marian Copilu în club, rămân și eu!", anunțase Giedrius la DigiSport.
Președintele a lipsit în ultima vreme din cauza unor probleme personale. El va reveni în curând. Dacă Arlauskis ar semna un contract nou, lui Bălgrădean i-ar deveni aproape imposibil să câștige locul de titular. Rezerva de portar a CFR-ului, polonezul Sandomierski, fost la Genk și la Dinamo Zagreb, a apărut doar într-un meci în campionat, un 0-0 la Mediaș. El a venit în Gruia la începutul acestui an.
La FCSB pierde 15.000 de euro
Ca să-l pedepsească pe Bălgrădean fiindcă a semnat cu CFR, Becali i-a suspendat contractul portarului în perioada 31 martie-15 mai, un timp în care jucătorul a mai încasat aproximativ 7.000 de lei, ajutor social, în locul salariului de 15.000 de euro, suma care i s-ar fi cuvenit pentru o lună și jumătate.
Ca și colegii lui trimiși în șomaj tehnic, Bălgrădean a anunțat clubul că intenționează să conteste decizia de suspendare a contractului, pe care o consideră ilegală.
Jucătorii nemulțumiți vor putea deschide litigii în curând, odată cu repornirea comisiilor FRF, a căror activitate a fost suspendată cât a durat starea de urgență.
{{text}}