Campionate

Cum s-a făcut de râs Van Dijk, donând fostului club o sumă mai mică decât cea donată de Nicolae Stanciu lui Dinamo!

Articol de Dan Bâra  —  duminică, 17 mai 2020

Virgil van Dijk, fundașul lui Liverpool, a decis să ajute clubul la care a debutat, Groningen, să treacă peste perioada dificilă cauzată de epidemia de Coronavirus, cumpărând 4 abonamente pentru următorul sezon pentru suma totală de 875 de euro.

Aceasta reprezintă mai puțin de jumătate din cei 1948 de euro pe care i-a donat Nicolae Stanciu pentru ajutorarea lui Dinamo. 

După ce a efectuat tranzacția, Van Dijk și-a anunțat fanii printr-un mesaj pe Twitter, anunțând că va dona abonamentele persoanelor care nu își pot permite să le cumpere. 

Suma de 875 de euro reprezintă, totuși, un procent foarte mic, 0.44% din salariul săptămânal pe care acesta îl primește la Liverpool, în valoare de 180.000 de lire, echivalentul a 201.000 de euro. Raportat la salariile din România, luând ca exemplu un venit lunar de 4000 de lei, salariul săptămânal ar fi 1000 de lei, iar procentul de 0.44% înseamnă 4 lei și 40 de bani!

Până și Nicolae Stanciu, fostul jucător de la FCSB, în prezent la Slavia Praga, a donat rivalilor de la Dinamo o sumă mai mare, acesta plătind 1948 de euro și urmând să aibă numele inscripționat pe tricoul de joc al ”câinilor”, alături de alți donatori.

Virgil van Dijk nu este cunoscut ca un filantrop, el declarând chiar, într-o emisiune TV, că economisește bani pentru a avea din ce să trăiască după ce se retrage. Salah, coechipierul său la Liverpool, a ”scăpat” într-un interviu o remarcă prin care spunea că olandezul e ”un om de treabă, dar care îi lasă pe alții să achite nota de plată la restaurant”.

Citește și alte știri despre Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.