Pariuri sportive

Derby-ul Berlinului, Hertha - Union, se joacă vineri! Cum se prezintă cele două rivale înaintea partidei

Articol de Dan Bâra  —  Monday, 18 May 2020

Campionatul din Germania a fost reluat după ceva mai mult de două luni de pauză, fără partide de pregătire și fără ca măcar jucătorii să se fi antrenat toți împreună, iar prima rundă a fost una presărată cu destule greșeli și ezitări. 

Până când se va intra într-un ritm de competiție asemănător celui normal, e posibil ca aceste lucruri să mai apară, dar încet-încet vom asista la îmbunătățiri. 

Hertha arată mult mai bine cu Labbadia pe bancă

Una dintre echipele care deja au arătat lucruri pozitive a fost Hertha, deoarece a trecut cu bine de perioada dificilă cu Jurgen Klinsmann și, mai apoi, de interimatul asigurat de înlocuitorul acestuia, Alexander Nouri. Labbadia a stat pentru prima oară pe bancă în victoria cu Hoffenheim, 3-0 în deplasare, iar Hertha a arătat mult mai bine. 

Hertha avea a treia cea mai slabă posesie din campionat, 46.8%, însă în partida de sâmbătă a ținut de balon și a dominat jocul, reușind o posesie de 52%. De asemenea, a avut o prezență bună în atac, acolo unde ocupă ultimul loc din Bundesliga în clasamentul ocaziilor, fiind echipa cu cele mai puține șuturi la poartă și pe poartă. Dar, contra lui Hoffenheim, a avut 10 șuturi, dintre care 5 au fost pe spațiul porții. 

Union Berlin nu s-a dezmințit nici cu Bayern

De partea cealaltă, Union Berlin a jucat în stilul propriu contra lui Bayern. În primul rând, a cedat posesia și a fost chiar sub media sa din acest campionat, 43.7%, a doua cea mai slabă din Bundesliga. Bayern a avut o posesie de 64%, ceea ce înseamnă că Union s-a mulțumit cu 36%. Însă a fost consecventă din acest punct de vedere, pentru că în fața unui adversar net superior valoric nu putea spera la mai mult. 

Armele lui Union sunt altele. În primul rând, o bună organizare defensivă (realizată nu doar de fundași, ci de întreaga echipă) și, în al doilea rând, fazele fixe. Contra bavarezilor, Union a căutat să obțină cornere și lovituri libere, iar în puținele situații când le-a obținut, nu a reușit să facă diferența deoarece a avut un adversar capabil să contracareze fazele fixe. 

Probabil că cei de la Union Berlin și-au asumat sau își vor asuma înfrângerea din etapa precedentă și moralul nu le va fi zdruncinat de faptul că au pierdut contra liderului campionatului, 0-2 acasă. 

Derby-ul Berlinului se joacă în liniște de data aceasta

Derby-ul dintre cele două echipe berlineze nu are o bogată tradiție, iar acest lucru se datorează condițiilor politice de după cel de-al doilea Război Mondial. Union, aflată în partea de est a orașului, a rămas în campionatul din RDG, în vreme ce Hetha, aflată în vestul Berlinului, în RFG, a evoluat în Bundesliga. 

Cele două s-au întâlnit abia după dărâmarea Zidului Berlinului, în anii 90, iar prima partidă în care s-a manifestat rivalitatea dintre cele două părți ale orașului a fost cea din turul actualei ediții de campionat, atunci când fanii Hethei i-au atacat pe cei ai lui Union chiar pe stadionul acestora. Partida a fost câștigată de Union, scor 1-0. Returul e programat vineri, de la ora 21:30. 

Date statistice și cote pentru pariuri

  • Union Berlin (locul 12), are a 10-a apărare și al 15-lea atac din Bundesliga (golaveraj 32-43), iar Hertha (locul 11), are cifre asemănătoare, 35-48 - Ambele marchează, cota 1.72
  • Union e pe locul 3 în campionat în privința golurilor marcate din faze fixe (10) - Primul gol se marchează cu o lovitură de cap, cota 5.55
  • Suedezul Anderson, golgeterul lui Union, a marcat cu capul 6 dintre cele 11 goluri
  • Fundașul dreapta de la Union, Trimmel, căpitanul echipei, a dat 9 pase de gol, dintre care 7 au fost din corner
  • Union Berlin e echipa cu a doua cea mai slabă posesie din campionat, 43.7%
  • În meciurile Herthei se înregistrează al doilea cel mai mic număr de cornere din campionat, 8.96 pe etapă
  • Hertha e echipa din Bundesliga cu cea mai mică medie a șuturilor, 10.9 pe etapă, dar venirea lui Bruno Labbadia anunță îmbunătățiri și la acest capitol 1X la pauză, 1X la final, cota 1.51

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.