Oficialii de la Sepsi fac eforturi majore pentru a respecta la maximum interdicțiile puse de autorități și pentru a proteja jucătorii. Ovidiu Chiribici, preparatorul covăsnenilor, explică cum decurg lucrurile într-o zi în cantonamentul echipei.
Au venit testele, au ieșit negative, s-a trecut la treabă. Cei de la Sepsi s-au mișcat repede și au început treaba normal. Jucătorii au fost testați vineri și tot atunci au intrat și în cantonament. Se fac antrenamente specifice, de câte 60-70 de minute deocamdată, totuși atmosfera e ciudată, recunosc cei implicați: "Facem pe doctorii, zici că suntem chirurgi, cu măști, cu mănuși. Dar așa e normal dacă vrem să revenim pe teren, la meciuri", a zis Ovidiu Chiribici, preparatorul fizic al celor de la Sepsi.
"A fost un șoc"
Fotbaliștii și-au dorit mult să revină pe teren, să simtă iar mirosul ierbii și mingea la picior. Totuși, pauza de două luni i-a afectat și asta se vede. Nu doar fizic, dar și tehnic lucrurile s-au schimbat, spune Ovidiu: "E destul de diferit. Trebuie să o spunem. Băieții au crezut că vor reveni la antrenamente normale, că totul va fi ca înainte. A fost și pentru ei un șoc. Sperau la o decizie de grup, să fie iar toți. Să fie meciuri amicale. Dar uite că nu e așa, ne antrenăm câte 3-4, toți se simt ca la începutul carierei. Controlul mingii e deficitar, se întâmplă și în Germania, nu doar la noi. Nu mai au simțul balonului, poartă mănuși, măști. Se simt doctori, nu fotbaliști".
Au concursuri antiplictiseală
Pentru a-i ține conectați pe jucători și a mai destinde atmosfera, Leo Grozavu și stafful său îl copiază pe Jurgen Klopp. S-au inspirat din cartea celebrului tehncian de la Liverpool și aplică metodele și la Sepsi: "Nouă ne place mult Klopp. Îl avem drept model. Le oferim jucătorilor challenge-uri. La antrenamente, în camere. Au tot felul de lucruri de rezolvat, pe care apoi le trimit pe grup. Practic l-am invitat pe Klopp la noi în cantonament. Ne inspirăm din ce face el, vrem să obținem o coeziune a grupului".
Grupuri de 3-4, stafful solicitat la maximum
La Sepsi stafful nu are timp pentru nimic. Deși ar putea împărți terenul și să se antreneze pe grupuri în diferite părți, Leo și stafful său vor să evite la maximum contactul între jucători, așa că stau pe teren 9 ore pe zi pentru a face cu fiecare grup în parte pregătire: "Noi încercăm să respectăm la maximum ceea ce ni s-a trasat. Antrenând pe grupuri mici, de 3-4, stăm câte 9 ore la antrenamente noi, ca staff. Nu putem să le oferim mai mult de 60-70 de minute pe zi, pentru că nu ne permite ziua. Nu avem cum să procedăm altfel. Uneori mai scoatem sandviciul din buzunar ca să putem mânca. Nu e ușor! Eu sunt ars de soare, folosesc cremă cu factor de protecție maxim, degeaba. Suferim puțin, dar e mare bucuria să-i reavem pe toți aici".
"Facem sacrificii pentru a ne întoarce la ceea ce ne dorim toți, meciuri oficiale. Nivelul e clar că va fi mai scăzut, cred că și în Germania se vede asta. În afară de Borussia, cam toate au părut de Zweite, nu de 1. Bundesliga"
Ovidiu Chiribici
"E o experiență unică pentru majoritatea preparatorilor fizici. S-a simțit o scădere majoră în parametrii jucătorilor. Era de așteptat. Oricât ar fi muncit acasă. Diferența o poate vedea și un necunoscător de fotbal. Nu a fost nevoie ca GPS-urile să ne spună asta"
Ovidiu Chiribici, preparator Sepsi
{{text}}