Campionate

De ce în Bundesliga se joacă fotbal, dar în Ligue 1 nu? Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța: „Pentru mine n-au contat banii”

Roxana Mărăcineanu este ministrul Tineretului și Sportului în Franța din 4 septembrie 2018

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 mai 2020

Roxana Mărăcineanu (45 de ani), ministrul sportului din Franța, țară care a suspendat deja campionatele de fotbal, a vorbit despre reluarea ligilor în contextul pandemiei de coronavirus.

„Fiecare țară a fost afectată diferit și fiecare trebuie să își asume o decizie în acest sens. Pentru mine au primat aspectele privind sănătătatea și siguranța psihică a oamenilor, nu cele economice, așa cum s-a întâmplat în alte țări”, a declarat Mărăcineanu, citată de L'Equipe, când a fost întrebată de reluarea campionatului din Germania.

Spre deosebire de nemți, francezii au oprit campionatul din Ligue 1 și i-au acordat titlul lui PSG.

Bundesliga a revenit după 65 de zile

Bundesliga este primul campionat de top care și-a reluat activitatea după apariția pandemiei de coronavirus. Partidele din elita fotbalului german au revenit la începutul săptămânii precedente, cu mai multe reguli speciale.

Bild Zeitung, cel mai mare ziar din Europa, a publicat un veritabil ghid, cu multe informații despre cum vor decurge lucrurile pe stadioane de acum încolo: 

  1. Liga germană (DFL) a eliminat obligativitatea ca antrenorii să poarte mască. E de ajuns să respecte distanța de siguranță de 1,5 metri.
  2. Regulile jocului n-au suferit modificări din cauza coronavirusului. Singura excepție, sunt permise 5 schimbări (3 până acum)
  3. Nu toți jucătorii își vor primi de acum salariile întregi. La multe cluburi, Leverkusen, Hertha, Leipzig, Köln, Freiburg, Mainz, Dusseldorf, Frankfurt, Gladbach și Schalke, reducerile salariale se mențin până-n iunie.
  4. Nu există distanță minimă față de arbitri. Nu s-a decis ca arbitrii să arate "galben" mai repede atunci când jucătorul sau jucătorii se îndreaptă către el, să protesteze, sau când se formează aglomerări.
  5. Nu s-a renunțat la VAR. Iar asistenții video nu sunt obligați să poarte mască decât atunci când merg la toaletă. În studio sunt separați prin panouri de plexiglas.
  6. Un jucător nu va fi înlocuit dacă tușește sau strănută pe teren.
  7. Dacă fanii se adună în fața stadionului, clubul gazdă și poliția locală vor decide dacă e cazul ca meciul să fie abandonat. 
  8. Prezența crainicului pe stadion a rămas la latitudinea clubului-gazdă. Totul e să se respecte numărul maxim de persoane, 300.
  9. Nu e clar dacă la final se poate face schimb de tricouri. Dar e interzis ca jucătorii să-și dea mâna sau să se îmbrățișeze.
  10. Lotul fiecărei echipe poate cuprinde între 25 și 30 de jucători. Pentru a putea juca trebuie ca măcar 15 să fie sănătoși. 
  11. Nu există obligativitatea ca jucătorii să poarte mănuși de protecție pe teren.
  12. În cazul în care un jucător e testat pozitiv în ziua meciului, deciziile care se impun sunt luate de DSP-ul local.
  13. Au fost menținute interviurile luate la marginea terenului. Trebuie doar să se respecte distanța de minimum 1,5 metri.
  14. Sunt prevăzuți 4 copii de mingi, cu vârsta de minimum 16 ani. Vor fi utilizate 30 de baloane, nu există obligativitatea dezinfectării lor, dar Eintracht Frankfurt a decis s-o facă, în pauza meciului.

VIDEO Bayern Munchen - Frankfurt » Surpriză uriașă în ultimul meci

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.