Handbal

Antrenorul lui Dinamo iese la atac după decizia FRH: „Ne compromite șansele de a juca în Liga Campionilor!”

Ștefan Constantin, antrenor Dinamo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 mai 2020

Ștefan Constantin (52 de ani), antrenorul echipei de handbal Dinamo, a vorbit pe seama deciziei FRH de a pune capăt sezonului în curs din handbalul românesc fără a avea campioane.

Este o decizie incorectă și total împotriva clubului Dinamo. Se știe că în ultima perioadă a fost o luptă între FRF și conducerea clubului Dinamo”, a declarat Ștefan Constantin în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

Ștefan Constantin: „Decizia ne dezavantajează!”

Decizia luată de Federația Română de Handbal ar putea-o costa scump pe Dinamo, care riscă să nu mai participe în grupele Ligii Campionilor în următorul sezon:

„Nedecernarea titlului ne dezavantajează în fața criteriilor de a accede în Liga Campionilor, în noul format cu 16 echipe. Noul format este cu 2 grupe de 16 echipe. Nouă țări, în funcție de punctajul obținut în ultimii 3 ani, intră direct.

Noi trebuie să îndeplinim niște criterii pentru a intra în elită. Era un bonus dacă Federația ne declara campioană, acest lucru ar fi fost un avantaj față de celalalte țări. Noi încerăm să ne cerem acest drept de a participa în cea mai puternică competiție și datorită faptului că în acest sezon nu avem nicio înfrângere”, a explicat antrenorul.

Dinamo ocupa prima poziție în Liga Zimbrilor, cu 55 de puncte după 21 de meciuri. Următoarea clasată, Potaissa Turda, avea cu 5 puncte mai puțin și un meci în plus față de „dulăi”. Primele 4 clasate vor reprezentat România în cupele europene, Dinamo văzându-se nevoită să ceară un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică!

Citește mai multe știri despre handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.