Liga 1

DINAMO VS STEAUA // Victor Pițurcă, dezvăluiri în premieră: „Lucescu voia la Steaua, dar Valentin i-a explicat că nu e pe profilul echipei. I-a spus că-l pune la Dinamo, cu o condiție!”

Mircea Lucescu, pe banca lui Dinamo la un Derby disputat în Ghencea FOTO Arhiva GSP

Articol de Dan Udrea  —  Tuesday, 19 May 2020

Victor Pițurcă a reacționat la interviul maraton oferit de Il Luce săptămâna trecută, în care acesta se plângea că rivalitatea din a doua jumătate a anilor '80 a fost influențată de protecția pe care Steaua o avea datorită familiei Ceaușescu.

„Vă spun ceva în premieră. Mircea Lucescu a ajuns la Dinamo datorită lui Valentin. Niciodată n-ar fi ajuns la Dinamo dacă nu era Valentin! Aveau o relație foarte bună, Valentin îl aprecia ca antrenor. Lucescu dorea să vină la Steaua, dar Valentin i-a explicat că nu poate, că nu e pe profilul echipei.

I-a spus însă că îl pune la Dinamo, fiindcă Valentin gândea să fie cât mai multe echipe bune. I-a pus însă o singură condiție atunci când a facilitat acest lucru. «Te rog să fii corect, meciurile să se joace doar pe teren!».

Ulterior, și ce vă spun acum mi-a povestit Valentin, un primar de la Buzău i-a dezvăluit că au venit de la Dinamo pentru a face presiuni. A fost momentul în care Valentin n-a mai vorbit cu Lucescu.

Oamenii de azi nu-și imaginează ce forță teribilă avea Dinamo, la ce anume se preta. Nici măcar Valentin nu se putea opune. În plus, el era prea mare senior ca să se coboare la acest nivel”, a povestit Pițurcă, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Mircea Lucescu: „Dinamo o depășise pe Steaua la popularitate”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.