Sespi a oferit câteva imagini din cantonament, unde jucătorii își primesc mâncarea în cameră, iar hainele le sunt aduse ambalate după ce sunt spălate.
În vreme de pandemie, fotbalul nu mai e așa cum îl știm noi. Pentru a îndepărta orice factor de risc, cluburile iau cât mai multe măsuri de igienă și caută să protejeze jucătorii în speranța că până la urmă, la jumătatea lui iunie, poate începe campionatul.
Sepsi respectă toate regulile
Sepsi a oferit primele imagini din cantonament, asta după ce luni, într-un interviu pentru GSP, Ovidiu Chiribici, preparatorul fizic al covăsnenilor, a dezvăluit condițiile în care se desfășoară antrenamentele: „Stăm 9 ore pe teren pentru a ne ocupa de fiecare grupă de 3 jucători. Sunt sacrificii pe care le facem pentru a fi siguri că toți jucătorii se pregătesc bine”.
În imaginile din cantonament, jucătorii sunt serviți "ca la carte", la cameră, de personal care poartă mănuși și mască. Mâncarea vine la caserolă, pentru fiecare cameră în parte, iar hainele sunt vidate imediat ce sunt spălate. Nu se predau personal, sunt lăsate la ușa camerei, de unde jucătorul le ridică.
Mănuși, măști și aparate de temperatură
Nu-s singurele reguli la care toți cei implicați sunt atenți.
Fotbaliștii au pregătite măști și mănuși, pe care le poartă atunci când merg spre terenul de antrenament. Au și sticle de dezinfectant la ușa camerelor și în cameră, iar medicul ia temperatura jucătorilor în fiecare zi.
Nici măcar ofițerul de presă n-are voie în cantonamentul echipei. Edith Kiss, cea care se ocupă de comunicare la Sepsi, cere informațiile și poze de la medicul echipei, transformat și într-un corespondent temporar din cantonamentul echipei.
„Noi asigurăm totul ca la carte! Nu are acces decât stafful medical. Respectăm totul conform protocolului. Avem toate materialele necesare: dezinfectant, mănuși, măști și tot ce trebuie. Nu-i simplu, e un cantonament atipic, dar trebuie să fim siguri că toți sunt în siguranță”
- Cornel Șfaițer, manager Sepsi OSK
Câteva reguli impuse pentru masa și igiena jucătorilor:
- În primele două săptămâni, mâncarea le va fi servită jucătorilor în regim room-service, nu în sala de mese
- După 14 zile, va trebui ca fotbaliștii să fie plasați la o distanță de minimum doi metri, unul de altul, în funcție de dimensiunea sălii de mese
- Înainte de accesul jucătorilor în sala de mese trebuie făcută curățenie/ dezinfecție cu produse biocide avizate de Ministerul Sănătății
- Personalul care va pregăti pachetele cu mâncare va purta mască de protecție și mănuși de unică folosință.
- Păstrarea mereu a distanței de doi metri între jucători, pe cât este posibil - Fiecare jucător va folosi obiectele personale: prosop, sticlă cu apă etc
{{text}}