Viitorul, clubul lui Gică Hagi, se gândește să implementeze la stadionul din Ovidiu aparate de ultimă generație, care au capacitate de scanare facială, chiar și în cadrul grupurilor, iar celor care au temperatură li se blochează digital accesul. Același sistem a fost deja introdus la uzina Dacia din Mioveni.
"Cluburile sunt singurele răspunzătoare de posibile apariții cu infecție COVID-19 sau de declanșarea unor focare în interiorul echipei". E un pasaj din protocolul pe care cluburile din Liga 1 s-au angajat să-l respecte pentru a putea reveni la antrenamente.
În perspectiva meciurilor, vor exista alte norme, iar cele privind accesul în arenă vor fi extrem de stricte. Primul club care deja își ia măsuri pentru a putea face un triaj înainte de intrarea în tribune, dar și în bază, e Viitorul.
Conducerea clubului de la malul Mării Negre se gândește să implementeze la stadion aparate care să detecteze singure temperatura corporală a fiecărei persoane. Aparatele sunt conectate la porți sau turnicheți care se deblochează automat pentru cel care nu are febră, unul dintre cele mai importante și des întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus.
În schimb, cel care va fi detectat cu temperatură peste 37,3 grade nu va avea cum să intre! Viitorul se gândește să apeleze la două tipuri diferite de aparate de acest gen. Unul care produce scanare individuală și care e necesar chiar și pentru perioada de antrenamente, pentru jucători, membrii staff-ului, dar și personalul auxiliar din bază.
Măsuri și pentru spectatori
Al doilea e cel pentru scanarea grupurilor. Va fi folosit atunci când se vor relua meciurile și în stadion vor avea acces și alte persoane, nu doar fotbaliștii, mai ales când jocurile se vor putea disputa din nou cu public, chiar dacă foarte probabil și la acel moment va exista o distanțare socială în tribune.
Acest aparat are capacitatea de a detecta, dintr-un grup restrâns de persoane, 6-7 oameni, cine e cel care prezintă febră peste nivelul maxim setat, iar respectivului nu i se va permite să intre!
Marja de eroare e de plus/minus 0,3 grade
Marele avantaj al acestui tip de scanare e faptul că aparatul poate detecta temperatura chiar și de la o distață de 9-10 metri. În plus, acuratețea indicată e foarte mare deoarece camera termică e dotată cu un senzor special de calibrare a temperaturilor. Marja de eroare e foarte mică, plus/minus 0,3 grade Celsius.
Exact la acest sistem au apelat deja firmele cele mai importante din România, în frunte cu Uzina Dacia, care a implementat deja dispozitivele la fabrica de la Mioveni, acolo unde sunt angajate peste 13.000 de persoane. Costul aparatului de scanare individuală nu e ridicat, 1.750 de euro, în schimb, cel de scanare a grupurilor costă peste 13.000 de euro. Pentru fiecare dintre ele, se mai aplică o taxă de 140 de euro euro pentru montare.
Cum însă e foarte probabil ca după o anumită perioadă cluburile să nu mai aibă nevoie de așa ceva, Viitorul va închiria respectiva tehnologie și o va folosi atât timp cât normele și protocoalele o vor cere. Până la finalul anului, cu ambele dispozitive implementate, Viitorul va suporta o cheltuială în jur de 10.000 de euro!
11.600.000 €au fost veniturile clubului Viitorul pe parcursul lui 2019, 90% dintre acestea fiind reprezentate de vânzările de jucători, drepturile TV, sponsori și publicitate
1.800.000 €e profitul realizat de clubul lui Hagi anul trecut
VIDEO Dan Negru despre Hagi: „Nu înțeleg de ce lumea îi spune Gică”
Citește și alte știri despre Viitorul
Gică Hagi are planuri mari la Viitorul: investiție de 2,7 milioane de euro!
{{text}}