Stranieri

Giovanni Becali dezvăluie o mare greșeală a carierei lui Adi Mutu: „Dacă rămânea, câștiga Balonul de Aur!”

Plecarea de la Inter a lui Adi Mutu a fost o mare greșeală, consideră Giovanni Becali

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 23 May 2020

Impresarul Giovanni Becali (67 de ani) a vorbit despre unul dintre cei mai importanți fotbaliști pe care i-a reprezentat, Adrian Mutu (41).

Adi Mutu, în prezent selecționer al echipei naționale de tineret a României, a petrecut mai mulți ani în Serie A, unde a ajuns în 2000, atunci când Inter l-a transferat de la Dinamo. Din păcate, „Briliantul” a rezistat doar 6 luni în Milano, înainte de a semna cu Hellas Verona. Asta a fost una dintre marile greșeli făcute de Mutu în cariera sa, crede Becali.

„La Inter l-am dus iarna contra dorinței lui Massimo Moratti, care îl voia din vară. Avea 18-19 goluri în prima jumătate a campionatului, daca îl mai lăsam, marca încă 20 și era prea mult pentru fotbalul românesc, am zis să nu se strice combinația. 

Am semnat contractul cu Inter, i-am spus că i-am adus un viitor Balon de Aur. Dacă rămânea la Inter, câștiga Balonul de Aur”, a dezvăluit acesta pentru Prosport.

După aventura de la Inter, Adi Mutu a evoluat la alte 5 echipe în Italia: în ordine, Hellas Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena.

129 de goluria marcat Mutu pentru cele 6 echipe din Italia la care a evoluat. Cele mai multe, 69, pentru Fiorentina

Becali: „Mutu, dintre cazurile greu de gestionat”

Renumitul impresar a povestit cum s-a împăcat cu Mutu după episodul nefericit care l-a avut în prim-plan pe atacant, atunci când acesta evolua la Chelsea. Despre Mutu, Becali spune că „a fost unul dintre cazurile greu de gestionat”.

„Mutu a fost unul dintre cazurile greu de gestionat. Nu în sensul contractului, că nici nu se uita la contractele semnate, jucătorii mei știau că pentru orice problemă voi răspunde eu. M-am supărat odată foarte tare pe el (n.r. la Chelsea). A venit la mine acasă apoi și ne-am împăcat. Rămâne unul dintre jucătorii-emblemă ai mei, unul dintre cei mai buni 10-12 pe care i-am avut”, spune Giovanni.

VIDEO. Adrian Mutu își face autodescrierea: „Ca fotbalist, este ușor să spune cine sunt”

Citește mai multe știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.