Liga 1

Mircea Rednic se implică în conflictul Dinamo - Steaua, iscat de interviul lui Mircea Lucescu: „E păcat!”

Mircea Rednic a adus ultimul titlu obținut de Dinamo, în 2007

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 23 mai 2020

Mircea Rednic (58 de ani) se implică în polemica dintre Dinamo și Steaua, pornită de la interviul acordat de Mircea Lucescu (74) pentru Gazeta Sporturilor.

În cadrul interviului, „Il Luce” a spus, printre altele, faptul că Dinamo o depășise pe Steaua din punct de vedere al popularității în anii '90. De asemenea, acesta a susținut că majoritatea trofeelor interne ale Stelei din anii '80 au fost obținute cu ajutorul arbitrilor și a influenței familiei Ceaușescu.

Dacă Ioan Andone și Dănuț Lupu i-au ținut partea lui Lucescu, Mircea Rednic, un alt simbol al „câinilor”, caută să aplaneze conflictul.

„În loc să vorbim de perioada frumoasă… Dinamo, Steaua și Craiova erau echipe puternice. Nu cred că Dinamo sau Steaua aveau nevoie de sprijinul Securității sau al lui Valentin Ceaușescu în campionat. Dinamo avea echipă atunci și nu aveam nevoie de aranjăm meciuri în campionat sau în cupă. E păcat, ar trebui să se vorbească de lucrurile bune”, a spus acesta, potrivit Realitatea Sportivă.

„După Dinamo ’84 a fost Steaua ’86, erau echipe puternice. Nu putem să zicem care era mai avantajată. Niciuna nu avea nevoie să fie ajutată în campionat. Toată lumea se pregătea pentru partidele cu echipe străine, atunci se creau toate condițiile. 

Mulți nu-și doreau să cadă cu Steaua, Dinamo sau Craiova la tragerea la sorți (n.red. în cupele europene). Au fost generații foarte bune până în ’90. Rezultatele vorbesc”, a mai precizat actualul antrenor de la Poli Iași.

VIDEO. Mircea Lucescu: „Dinamo o depășise pe Steaua la popularitate”

Toate părțile interviului-eveniment cu Mircea Lucescu:

Citește mai multe știri despre conflictul Dinamo - Steaua:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.