Campionate

Serie A spune restart fotbalului, dar în propriile condiții » Ce se va întâmpla dacă un fotbalist este depistat pozitiv cu COVID-19

Serie A va reveni pe 13 sau 20 iunie // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 24 mai 2020

Reluarea Serie A va avea loc în condiții speciale, descrise de un protocol medical proaspăt modificat de către autoritățile din Italia.

După ce protocolul pentru antrenamentele de grup ale echipelor a fost întocmit, a venit rândul aceluia pentru organizarea meciurilor. Acesta prevede câteva aspecte importante, informează Football Italia.

  • Dacă un fotbalist sau un membru al staff-ului unei echipe este depistat pozitiv cu COVID-19, persoana în cauză va intra în carantină, iar întregul grup în izolare pentru 14 zile, perioadă în care antrenamentele vor fi permise pentru cei izolați;
  • Meciurile vor fi disputate doar seara - se va renunța la ora 16:30, la care multe dintre duelurile din Serie A obișnuiau să aibă loc. Motivul? Faptul că temperaturile ar fi insuportabile la acea oră.

Totuși, speranța în Italia este ca restul echipei să iasă din izolare mai devreme de 14 zile dacă fotbaliștii și antrenorii vor trece cu brio peste două teste COVID-19, efectuate într-un interval de 48 de ore.

Serie A ar putea reveni pe 13 iunie

Protocolul va fi evaluat de comitetul tehnico-științific din Italia, iar un verdict va fi oferit de către guvern pe 28 mai, dată până la care se va decide când va reveni campionatul italian. În plan rămâne ca data revenirii să fie 13 iunie, însă posibilitatea ca aceasta să fie mutată pe 20 devine din ce în ce mai plauzibilă.

VIDEO. Râzi cu noi: Câteva faze haioase din sportul amator

Citește mai multe știri despre Serie A:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.