Handbal

SPORT SUB LACĂT. Cluburile de handbal se tem după pandemia de COVID: „Cine știe câți se mai întorc”

+18 Foto
Amintiri din normalitate: Mihaela Evi și una dintre grupele sale de junioare de la Olimpic Tg. Mureș

Articol de Marian Ursescu   —  luni, 25 mai 2020

Cluburile de handbal se tem că vor avea din ce în ce mai puțini copii la antrenamente, după ieșirea din criză.

  • Gazeta Sporturilor face o amplă radiografie, în 7 pagini speciale în ediția de tipărită, a fenomenului care se poate transforma într-o uriașă problemă de sănătate națională. Amatori și profesioniști, consacrați și juniori, psihologi și antrenori, medici și oameni de afaceri, toți își strigă disperarea;
  • Peste un milion de oameni care făceau sport de plăcere se descurcă acum doar individual sau forțând legea;
  • Zeci de mii de angajați din sistem au ajuns ori în șomaj tehnic, ori neplătiți și fără perspectivă. Proprietarii de afaceri în domeniu sunt pe buza falimentului, sub povara costurilor și a restricțiilor;
  • Ziarul e la chioșcuri și pe platforma digitală - AICI

Mihaela Tivadar, fost argint mondial și bronz european cu naționalei României, coordonează acum un proiect important la Potaissa Turda, club care a înființat recent grupe de fetițe pe trei categorii de vârstă: 6-7 ani, 8-9 ani și 10-11 ani.

Din 11 martie nu ne-am mai putut antrena, nu ne-am mai putut întâlni. Am încercat să mai facem antrenamente online, dar e greu cu copii de șase-șapte ani", spune ea. Îi e dor de perioadele când se juca, efectiv, cu fetițele pentru mișcare. „Sunt nerăbdătoare să revenim la normal, dar nu știu când se va întâmpla acest lucru", a adăugat Mihaela Tivada.


Aceeași poveste și la Mihaela Evi, și ea fostă componentă a naționalei de tineret, acum antrenoare la Olimpic Tg. Mureș. Împreună cu soțul ei, Claudiu Evi, Mihaela coordonează tot clubul, care are grupe de copii de la baby handbal, minihandbal până la junioare I și Divizia A (liga a doua). 

„E foarte dificil și pentru noi, dar și pentru copii. Era o joacă organizată, într-un fel, pentru că nu poți spune că faci handbal la baby sau minihandbal. Din experiența proprie, după o lungă perioadă de pauză, cum a fost acum, mulți copii nu mai vin la pregătire. Asta se întâmpla și după vacanțele de vară, în perioada obișnuită", povestește Mihaela Evi.

VIDEO.  Vasile Stângă: „Suntem într-un dezastru total! Manageriatul e foarte prost, iar Dedu trebuia să plece"


Citește mai multe știri despre cum e afectat sportul românesc de coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.