Stiri extrasport

Un pacient bolnav de COVID-19, vindecat după o luptă cruntă: două luni internat și 25 de zile petrecute la intubare

+38 Foto
Un bărbat din Arad a fost externat după ce a luptat cu COVID-19 timp de două luni // sursă foto: Facebook @ SCJU Arad

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 25 mai 2020

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost externat azi din Spitalul Județean Arad, la mai mult de două luni după ce infectarea cu COVID-19 a dus la internarea sa.

În această perioadă, bărbatul a fost intubat timp de 25 de zile și ventilat mecanic, informează Agerpres.

„A fost o provocare pentru întreaga echipă medicală. Pacientul nostru a stat intubat şi ventilat 25 de zile, timp în care a luptat, alături de noi, pentru a învinge boala”, a dezvăluit Mihaela Albu Gulyas, medicul coordonator al compartimentului ATI COVID-19 de la spital.

S-a prezentat la spital pe 23 martie

Prezentând simptome ale infecției cu COVID-19, bărbatul s-a prezentat la Spitalul din Arad în data de 23 martie. Acolo, a fost internat la secția de boli infecțioase, unde a fost testat pentru noul coronavirus.

Starea deteriorată în care se afla, având febră, frisoane, tușind și necesitând mască de oxigen, i-a determinat pe medici să îl transfere la Secția Clinică ATI II. În zilele următoare, situația s-a agravat, astfel că acesta a fost intubat și ventilat mecanic.

„Vorbim despre un caz deosebit din punct de vedere medical. Întreaga echipă medicală a secţiilor de anestezie şi terapie intensivă am colaborat şi ne-am consultat cu privire la tratamentul care trebuie administrat pacientului. Din păcate, pe data de 1 aprilie a trebuit intubat şi ventilat mecanic.

Au urmat trei săptămâni critice în care a fost tratat şi monitorizat în permanenţă şi, treptat, starea sa de sănătate a început să se îmbunătăţească. În zilele de 23, respectiv 24 aprilie, i-am recoltat probele pentru testele II şi III, iar rezultatele au fost negative. Pe 25 aprilie, l-am extubat şi transferat pe ATI I, unde sunt îngrijiţi pacienţii fără COVID-19”, a mai spus dr. Mihaela Albu Gulyas, potrivit sursei citate.

Azi bărbatul a fost externat.

GALERIE FOTO. Cadre inedite surprinse în București, pe timpul crizei COVID-19

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică!

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.