Liga 1

EXCLUSIV Emil Săndoi vrea sa vadă echipa lui Mititelu pe „Ion Oblemenco” + ce dezavantaj imens crede că are în acest moment CS U Craiova

FC U Craiova 1948, echipa patronată de Adrian Mititelu, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Articol de Răzvan Cîrceag  —  Wednesday, 27 May 2020

Fostul căpitan al Universității Craiova, Emil Săndoi (55 de ani), a fost prezent la GSP Live și a dezbătut câteva subiecte delicate: fotbalul fără spectatori după pandemie, războiul FCU – CSU pentru arena „Ion Oblemenco” și actele de vandalism făcute asupra lui Sorin Cârțu (64 de ani). 

Fotbalul se reia încet-încet după pandemia de coronavirus, însă meciurile se vor juca fără spectatori în tribune, cel puțin la început. Primul campionat care a început și în care se joacă fără spectatori, fiind Bundesliga. În direct la GSP Live, Săndoi a venit cu o propunere pentru a da drumul suporterilor pe stadioane. 

VIDEO Săndoi vorbește despre întoarcerea suporterilor pe stadioane

„Părerea mea sinceră este că în cazul sporturilor care se joacă în aer liber, ar trebui făcută o triere în rândul spectatorilor. Nu zice nimeni să vină la capacitatea maximă a stadionului, dar poate să se respecte distanțarea socială. Cred că aproape toți am învățat să gestionăm această problemă. Eu nu mi-aș face probleme că dacă s-ar da drumul la 10% din capacitatea stadionului, nu s-ar respecta regulile de distanțare. 

La sporturile de sală este mai complicat, dar la sporturile care se joacă în aer liber cred că ar putea să apară această relaxare. Așa s-ar mai compensa puțin lipsa suporterilor pentru Craiova, care este cea mai dezavantajată echipă din cauza faptului că se joacă fără spectatori. Craiovei o să-i lipsească suporterii, la noi era un vulcan permanent, fierbea ceva”. 

VIDEO Săndoi vrea ca echipa lui Mititelu să joace pe „Ion Oblemenco”

Săndoi e de părere că ambele echipe, FC U Craiova 1948 – echipa lui Adrian Mititelu - și CS U Craiova – echipa lui Mihai Rotaru – ar trebui să evolueze pe noua arenă „Ion Oblemenco”. 

„Nu sunt de acord ca o echipă din Craiova să joace pe un stadion din alt oraș. Cum să spun în acest moment, eu fiind craiovean, că nu sunt de acord ca o echipă din Craiova să joace pe un stadion din Craiova? Și dacă mă întrebați după 10 sau 20 de ani, aș spune același lucru indiferent de care ar fi echipele respective sau patronul lor”, a declarat Emil Săndoi la GSP Live. 

Fostul fundaș a vorbit și despre actele de vandalism care s-au făcut asupra casei și cofetăriei lui Sorin Cârțu (MAI MULTE DETALII AICI). 

„Nu sunt de acord cu gesturile care s-au făcut vizavi de Sorin Cârțu. Niciodată nu o să fiu de acord cu așa ceva, indiferent de persoană. Cu atât mai mult că s-au făcut aceste lucruri împotriva unei persoane care pentru fotbalul craiovean, a fost un simbol. Trebuie să fim civilizați și să existe un permanent respect”. 

Citește și alte știri de la GSP LIVE:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.