Liga 1

Situație EXPLOZIVĂ în Liga 1 » Căpitanii fac front comun împotriva deciziei ministerului Sănătății: „Eu nu mai stau în cantonament, renunț și la contract!”

Căpitanii se revoltă după decizia ministerului Sănătății: „Eu nu mai stau în cantonament, renunț la contract!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 28 mai 2020

Căpitanii formațiilor din Liga 1 s-au revoltat la auzul veștii că trebuie să rămână în cantonament centralizat și de la 1 iunie, până la startul competiției. 

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, le dă dreptate fotbaliștilor. După aproape două luni de autoizolare pe fondul pandemiei de coronavirus, jucătorii din Liga 1 vor fi nevoiți să mai adune o lună în timpul cantonamentului. Gică Popescu a avut și el o reacție categorică pe acest subiect. 

Justin Ștefan: „Căpitanii au anunțat AFAN că nu mai acceptă cantonamentul”

„În momentul de față jucătorii sunt în cantonament pentru că exista acea obligativitate de a sta în izolare 14 zile, acolo unde se fac teste. Toate echipele au făcut două testări și o așteaptă pe a treia. Toți au avut rezultate negative la testări. Vorbeam cu Emilian Hulubei, președintele AFAN, care e profund revoltat și e sunat de absolut toți căpitanii de echipă, care spun că, în momentul de față, e inacceptabil să se mai rămână în cantonament”, a declarat Justin Ștefan la Digi Sport Special.

„Vă dau exemple: Germania, Cehia, Italia, Spania, Polonia, Slovenia sunt țări unde jucătorii nu au fost obligați să stea în izolare și nu sunt obligați să stea în cantonament. Ei doar au primit recomandări să stea cu familia și să nu viziteze locuri aglomerate și spații închise”
- Justin Ștefan, secretarul general al LPF

Frăsinescu: „Renunț la contract”

Cosmin Frăsinescu (35 de ani), căpitanul celor de la Poli Iași, a reacționat imediat după anunțul prelungirii cantonamentului și amenință că nu va accepta decizia. 

„Eu unul nu mai stau în cantonament. Prefer să renunț și la contract, dar nu mai stau încă două săptămâni. Eu nu pot să stau patru luni în cantonament, în condițiile în care am mai stat două luni acasă și am respectat tot ce s-a putut. Sunt lucruri absurde, nu se poate face așa ceva! E strigător la cer. Cum să stai șase luni să te priveze de libertate? Eu unul prefer să nu mai continui așa. În toamnă, dacă mai apar niște cifre, iarăși stăm în cantonament!”, a declarat Frăsinescu conform Prosport. 

„Prizonierii fotbalului. 1 iunie, toată țara liberă și noi în pușcărie. Bravooo! Două luni în  carantină nu au fost destul, plus două săptămâni închiși ca animalele!”
- Eric de Oliveira, atacant FC Voluntari

VIDEO / Președintele Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.