Tenis

Simona Halep dezvăluie un moment de cotitură la vestiare cu Serena Williams, în finala Wimbledon: „Atunci mi-am zis: «Ăsta e meciul meu»” + Cine a dominat-o: „Mi-era groază să ies pe teren”

+38 Foto
Simona Halep și Serena Williams ieșind de la cabinele Wimbledon, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 29 May 2020

Simona Halep, loc 2 WTA, a vorbit la BT Talks despre nervii tari pe care o jucătoare de top trebuie să îi controleze pentru a putea face performanță în circuit. A dat un exemplu din finala de la Wimbledon 2019, câștigată de Simona Halep cu Serena Williams. 

  • Simona Halep, 28 de ani, are două titluri de Grand Slam în palmares, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, ultimul câștigat după o finală clară, 6-2, 6-2 cu americanca Serena Williams;

Halep: „În 90% din meciuri, se câștigă de la vestiar”

„La Wimbledon, la vestiare, se pleacă împreună. Jucătoarele intră împreună pe teren și ies împreună de pe teren. Serena Williams a întârziat vreo 7-8 minute în startul meciului. Când am văzut că se deschide ușa și vine, am luat-o înainte, la 4-5 metri de ea și am plecat prima. Și am zis: «Ăsta e meciul meu». În 90% din meciuri, partida se câștigă înainte de a intra pe teren. Sigur, meciurile grele, de 3 seturi, 6-4 în decisiv, 7-5, da, se câștigă pe teren, trebuie să fii inspirat, să fii lucid. 

Dar meciurile care sunt emoționale, mari, finale de Grand Slam, care se desfășoara 6-2, 6-3, se câștigă înainte. Am și unele care se pierd la vestiare. Am un exemplu clar cu Elina Svitolina. Am avut 3 meciuri pe care le-am pierdut cu ea la 6-1, fiindcă mi-era groază să intru pe teren să o înfrunt. 

Știam că scoate tot. Știam că nu se lasă nici măcar un punct și mă îngrozea. Așa mi s-a întâmplat în 2017, în sferturi la Roland Garros. Set, 5-1, 40-0 pentru Svitolina. Mi-am spus că nu trebuie să cedez, că trebuie să știu că am dat totul. Am întors meciul și am câștigat”

Rezumatul finalei de la Wimbledon 2019

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.