Campionate

Un fotbalist a murit la 25 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19. La câteva ore au decedat tatăl și unchiul acestuia

Deibert Roman Guzman, una dintre tinerele victime ale pandemiei // Sursă foto: Gazzetta Dello Sport

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 29 mai 2020

Deibert Guzman, fundașul de 25 de ani al lui Universitario Beni, a pierdut primul lupta cu COVID-19, iar la câteva ore s-au stins tatăl și unchiul său.

Virusul ucigaș care și-a găsit noul hotspot în America de Sud face ravagii și în Bolivia. O dramă a impresionat lumea fotbalului în Trinidad, oraș de 130.000 de suflete și capitală a departamentului Beni. Trei membri ai familiei Guzman au decedat, unul după altul, la interval de doar câteva ore!

Doi copii fără tată

Primul care a pierdut lupta cu COVID-19 a fost Deibert Roman Guzman, 25 de ani, fundaș la Universitario, locul 6 din 7 în grupa B din Nacional B (liga secundă). Fostul promițător jucător la naționala U15, U16 și U17 acuzase primele simptome ale bolii pe 15 mai și infecția pulmonară s-a agravat foarte repede, eforturile medicilor nereușind să îi mai salveze viața. Și-a lăsat în urmă soția și doi copii.

Și tatăl Belizario Román, trezorierul lui Beniana, un mic club în Trinidad, a luat boala, iar evoluția i-a fost fatală. N-a scăpat nici unchiul Luis Carmelo Román, care până acum câteva luni lucra ca director tehnic la Deportivo Perequije (Primera A), după ce a fost și în stafful naționalei. Federația boliviană, șocată de teribila dramă, a transmis condoleanțe familiei și a promis ajutor financiar.

293 de morțiși 8.387 persoane infectate cu noul coronavirus raportase oficial Bolivia până ieri dimineață

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.