Campionate

BARCELONA. Quique Setien, declarație surprinzătoare despre noua regulă din fotbalul mondial: „Ne va face rău”

+39 Foto
Quique Setien. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 30 mai 2020

LA LIGA. Quique Setien, 61 de ani, antrenorul Barcelonei, nu e mulțumit de schimbarea temporară din regulament: „Noi rezolvăm multe meciuri în ultimele minute, iar adversarii vor putea avea mai mulți jucători proaspeți pe final”. 

Pentru Quique Setien, oferta Barcelonei a venit când nu se mai aștepta, la 61 de ani. Și e posibil să fie foarte scurtă, doar până la sfârșitul acestui sezon, chiar dacă are contract până în 2022. Încearcă să impresioneze pe ultimii metri, LaLiga urmând să reînceapă pe 11 iunie

Antrenorul nu e mulțumit însă de schimbarea temporară făcută de International Board, care permite 5 înlocuiri pe meci pentru fiecare echipă (în loc de trei) în această perioadă cu foarte multe meciuri programate într-un timp scurt. 

"Această regulă ne va face rău, pentru că noi reușim să rezolvăm multe meciuri în ultimele minute, iar adversarii vor putea avea mai mulți jucători proaspeți pe final", a declarat Setien într-o videoconferință redată de cotidianul Marca.

Quique Setien: "Vor fi accidentări, pentru că am stat pe canapea două luni"

Crede că "am fi avut nevoie de mai mult timp de pregătire, trebuie să ne concentrăm pe aceste două săptămâni. Nici nu am intrat în camera de analiză video". Se așteaptă la un sfârșit de sezon dificil: 

"Vor fi multe partide, la trei-patru zile, iar căldura va influența performanța jucătorilor, a echipelor. Plus accidentările. Vor fi probabil accidentări ca în Germania, pentru că am stat pe canapea două luni fără competiție".

Quique Setien: "Noul fotbal e ciudat, am multe îndoieli" 

Nu e deloc încântat de ce a observat în Bundesliga: "Noul fotbal e ciudat, am multe îndoieli. Nu e intensitate, nu e competitivitate. Pe de altă parte, nimeni nu are niciun avantaj, toți suntem la fel".

"Să transmit acum o altă filosofie de joc ar fi foarte greu pentru mine. Am uitat spectacolul. Trebuie să ne bucurăm de fotbal" "Sunt la cea mai bună echipă și am cei mai buni jucători. Să-l văd pe Messi antrenându-se sau jucând e o mare plăcere" "M-am identificat cu Barcelona de mulți ani. Când semnez cu un club, întotdeauna avertizez că eu noi mă voi schimba" - Quique Setien, antrenor Barcelona

 

FOTO. Arc peste timp: imagini de colecție din istoria Barcelonei

VIDEO. Ionuț Chirilă explică de ce Messi nu are rezultate la națională + de ce Ibrahimovic nu s-a impus la Barcelona

Citește și alte știri despre Barcelona:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.