Campionate

BUNDESLIGA. Sancho și Hakimi, starurile de 170 de milioane de euro ale lui Dortmund, gest în memoria lui George Floyd

+15 Foto
Jadon Sancho, mesaj în memoria lui George Floyd

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 31 mai 2020

Borussia Dortmund s-a impus autoritar în deplasarea de la Paderborn, scor 6-1. Englezul Jadon Sancho (20 de ani) și marocanul Achraf Hakimi (21 de ani) au afișat mesaje în memoria lui George Floyd, americanul ucis de un polițist în Minneapolis.

  • CONTEXT: Moartea lui George Floyd a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate. Lumea sportului nu a rămas impasibilă la moartea tragică a lui Floyd, presat cu genunchiul pe gât de un polițist până și-a dat ultima suflare. După ce starurile din NBA, în frunte cu LeBron James, s-au alăturat unei campanii intitulate „Nu pot respira”, mesajul a ajuns și în Europa.

Astăzi, Sancho și Hakimi, fotbaliști a căror valoare de piață cumulată depășește 170 de milioane de euro, i-au adus un omagiu lui George Floyd. Jadon, autor a trei goluri contra lui Paderborn, și Achraf, cu o reușită, au purtat tricouri cu mesajul „Dreptate pentru George Floyd”.

Fotbaliștii sunt alături de George Floyd

Ieri, în meciul dintre Schalke și Werder Bremen, scor 0-1, și americanul Weston McKennie (21 de ani) a purtat o banderolă pe care scria „Dreptate pentru George”.  Mijlocașul a explicat gestul: „Mă simt atât de bine când pot să atrag atenția asupra unei probleme atât de importante prin meseria pe care o fac. Trebuie să ne strigăm crezul, iar eu cred că e timpul să fim auziți. Dreptate pentru George Floyd, spuneți NU rasismului”.

Citește și alte știri despre Bundesliga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.