Liga 1

Adrian Mititelu sare în apărarea lui Gigi Becali în conflictul FCSB - CSA Steaua: „Va recâștiga numele! Clubul din Liga 1 e continuatorul”

+45 Foto
Imagine de arhivă cu Gigi Becali și Adrian Mititelu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 01 iunie 2020

Adrian Mititelu (52 de ani), finanțatorul lui FC U Craiova 1948, a comentat pe larg disputa identitară dintre FCSB și CSA Steaua și îi ia apărarea lui Gigi Becali, despre care spune că „va recâștiga numele Steaua”. 

„Totul este clar, vă spune unul cu experienţa şi mai ales că acum cunosc bine speţa lor. Actualul club din Liga 1 e de departe continuatorul Clubului Sportiv al Armatei, înscris în campionat în 1947 şi nimeni nu poate contesta asta

Mă surprinde că există proces la Tribunalul Bucureşti, pentru că nu e de competenţa unei instanţe civile să judece speţa legată exclusiv sportiv de palmares, mai ales că CSA Steaua nu e afiliat şi nu poate fi luat in seamă procesul pentru palmares. Aşa ceva nu se câştigă, nu se cumpără, e o tâmpenie”, a spus Adrian Mititelu, la Radio Sport 1. 

Mititelu: „Becali are șanse mari să recâștige numele de Steaua”

„Becali are şanse mari să îşi recâştige numele de FC Steaua. Secţia de fotbal a plecat de mult şi nu mai are cum să o ia din nou. Ei au anunţat în 2017 că au înfiinţat secţia. Este un club nou. 

FCSB e fosta Steaua, fosta CCA, cu palmaresul. În mod normal, la apel se va admite incompetenţa judecării. Cum poate spune un club de fotbal care nu exista că vrea un palmares din fotbal, unde nu eşti?”, a mai spus Mititelu, conform sursei citate. 

„Nu văd cum CSA poate promova în fotbalul profesionist”

„Dacă vă uitaţi pe legile în vigoare, pe Satutul FRF şi alte regulamente, nu văd cum CSA poate promova în fotbalul profesionist. Când ajung în Liga a doua, dacă înfiinţează o nouă societate comercială, trebuie să o ia din nou din Liga a 4-a. Schimbarea formei de organizare te duce iar în Liga a 4-a. Ei speră că FRF să facă un abuz, dar dacă Becali depune contestaţie, câştiga sigur şi opreşte abuzul” - Adrian Mititelu, finanțator FC U Craiova 1948

FOTO. Imagini cu Gigi Becali din timpul domniei la FCSB:

+45 Foto
Gigi Becali / foto: Arhiva GSP

VIDEO. Nu e Talpan Arena! » Fanii au votat pe GSP cum ar trebui să se numească noul stadion din Ghencea

Citește și alte știri despre Steaua: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.