Gigi Becali (61 de ani), finanțatorul lui FCSB, a solicitat în această seară ca meciurile din Liga 1 să se dispute cu spectatori, în ciuda riscurilor derivate din pandemia de coronavirus.
Latifundiarul din Pipera a făcut o comparație cu situația din Polonia, unde meciurile se pot disputa cu 1.000 de suporteri în tribune. Becali speră în acest mod să-și mai amortizeze din pierderile înregistrate în ultimele luni.
„Dacă în Polonia sunt 1.000 de spectatori, la noi ar trebui 10% din capacitate. S-ar mai amortiza din pierderi, normal.
De unde pot să cheltuiesc? Trebuie să scot şi eu bani din ceva. Măcar chiria, nu? E în aer liber, n-ai nevoie de măşti, ei trebuie să respecte distanţarea socială”, a declarat Becali, la TV Telekom Sport.
Liga 1, fără spectatori
Se apropie data repornirii Ligii 1, 13 iunie, iar regulile impuse de autorități sugerează deja noul tablou al competiției, fără spectatori în tribune.
Astfel, la stadion și în imediata proximitate vor avea dreptul maximum 245 de persoane, dintre care 100 în zona 1, adică teren, margini, tunel acces și vestiare. Iar jucătorii, staff-ul tehnic, medical și personalul de suport, precum și arbitrii, vor fi testați cu 2-3 zile înainte de primul meci și apoi vor repeta procedura la fiecare 14 zile.
Iată câteva dintre prevederile importante de organizare:
- înainte ca delegațiile să ajungă la terenul de joc, va fi făcută dezinfectarea încăperilor și a spațiilor comune. Vestiarele celor două echipe și al arbitrilor vor fi sigilate după igienizare până la sosirea acestora
- echipele vor ajunge la terenul de joc la ore diferite: echipa gazdă cu 75 de minute înaintea începerii jocului, iar echipa oaspete cu 90 de minute înaintea orei de start.
- jucătorii vor veni la stadion cu echipamentul necesar pentru joc în propriile genți. Prin excepție, dacă clubul consideră necesar, responsabilul cu echipamentul poate pregăti echipamentul jucătorilor în vestiarele proprii de la stadion, cu condiția să părăsească vestiarul cu două ore înaintea sosirii echipei la terenul de joc pentru a putea fi igienizat, aerisit și sigilat
- jucătorii celor două echipe nu vor ieși în același timp la "încălzire"
- intrarea pe teren a echipelor se va face fără copii însoțitori și fără mascote. Nu se vor face poze de grup la centrul terenului
- atât staff-ul tehnic, medical, cât și jucătorii de rezervă vor purta măști pe toata durata jocului (prin excepție, antrenorul delegat să ofere indicații tehnice poate să nu poarte mască).
- brigada de arbitri va ajunge la stadion cu 100 minute înainte de începutul meciului, iar delegatul de joc cu 2 ore înainte
- zona de lucru media și zona mixtă vor fi închise. Declarațiile de la sfârșitul jocului vor fi oferite doar deținătorilor de drepturi TV, la flash interviuri
- la locul organizării evenimentului sportiv, personalul medical va efectua termometrizarea digitală a persoanelor implicate în desfășurarea competiției (sportivi, arbitri, antrenori, voluntari etc)
- organizatorii competiției vor întrerupe competiția dacă se descoperă un focar de infecție, până la finalizarea anchetei epidemiologice.
{{text}}