Campionate

Un fost fotbalist al lui Manchester City e înspăimântat de situația din SUA: „Mi-e frică de poliția americană! Mă tem că aș putea muri”

+14 Foto
Nedum Onuoha, 33 de ani, fundașul lui Salt Lake City, foto: Guliver/gettyimages.com

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 03 iunie 2020

Nedum Onuoha, 33 de ani, fundașul lui Salt Lake City, afirmă după ce George Floyd a fost omorât de un polițist: ”Mă gândesc în fiecare clipă ce s-ar întâmpla dacă polițiștii interpretează greșit intențiile mele”

  • CONTEXT: Pe 25 mai, George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare. Toți cei 4 polițiști care au fost de față au fost dați afară din poliție, în timp ce criminalul e urmărit penal;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate. 

După șapte ani la Manchester City și șase la Queens Park Rangers, Nedum Onuoha s-a mutat în Statele Unite, jucând în MLS din 2018, la Salt Lake City. De atunci, fundașul englez de origine nigeriană e speriat de poliția americană.

Într-un interviu pentru BBC, legat de moartea lui George Floyd, fotbalistul în vârstă de 33 de ani a mărturisit că nu se simte în siguranță: „Mi-e frică de poliție. Și n-am încredere. Întotdeauna mă întreb dacă tot ce fac eu e bine și cum e interpretat comportamentul meu de cei care reprezintă autoritatea".

Nu poate evita o paralelă între Marea Britanie și SUA. „Acasă, sunt în largul meu. Știu că, dacă apare un incident, cel mai probabil nu va fi mortal. Dar aici, din cauza dreptului de a deține arme, altercațiile sunt deseori mortale".Onuoha încheie disperat: „Mă gândesc în fiecare clipă că aș putea muri în cazul în care polițiștii înțeleg greșit intențiile mele". 

FOTO. Imagini de la protestle din întreaga lume 

Citește mai multe știri despre protestele în memoria lui George Floyd:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.