Stiri extrasport

Povestea vieții lui George Floyd, americanul ucis de un polițist » Cum a trecut de la o carieră promițătoare în sport la a face închisoare

+14 Foto
Uciderea lui George Floyd a stârnit proteste de amploare în S.U.A. // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 04 iunie 2020

George Floyd, americanul ucis de un polițist din Minneapolis la vârsta de 46 de ani, are o poveste de viață impresionantă, în care a cochetat cu sportul și a făcut închisoare.

  • CONTEXT: Pe 25 mai, George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis.

George, supranumit „Big Floyd” de prietenii săi datorită posturii sale impresionante (măsura 2,01 metri), s-a născut în Carolina de Nord, dar a crescut în Houston, Texas.

A fost starul unei echipe de fotbal american

Regretatul bărbat a jucat pentru echipa de fotbal american a Colegiului Jack Yates, cu care a ajuns în finala statului Texas în 1992. Echipa sa a pierdut duelul cu Temple, scor 20-38.

După ce a renunțat la acest sport, Floyd a trecut la baschet, unde a evoluat pentru South Florida State College timp de 2 ani, între 1993 și 1995. Despre el, fostul antrenor George Walker are numai cuvinte de laudă: „Nu mi-a provocat nicio problemă. A fost un sportiv destul de bun, cu o medie de 12 până la 14 puncte pe meci”.

Condamnat la 5 ani de închisoare

Americanul a avut mai multe probleme cu legea, fiind arestat și reținut de mai multe ori pentru furt și deținere de droguri. În 2007, după un jaf armat, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Floyd a ieșit un om schmbat, implicându-se în program de reabilitare și încercând să îi ghideze pe tineri pe drumul cel bun.

GALERIE FOTO. Imagini de la protestele generate de uciderea lui George Floyd

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică!

Citește mai multe știri despre George Floyd:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.