Liga 1

EXCLUSIV Amenzi cât bugetul lunar de salarii în cazul apariției unui focar de coronavirus! Propunerea FRF

Articol de Remus Răureanu  —  vineri, 05 iunie 2020

Federația Română de Fotbal a propus o serie de amenzi substanțiale în cazul în care fotbaliștii sau oficialii cluburilor încalcă protocolul medical. 

În informarea transmisă de FRF tuturor formațiilor din Liga 1 se precizează că amenzile vor fi suportate de cluburi, nu de persoanele care vor încălca protocolul împotriva coronavirusului. Cuantumul acestora poate ajunge până la 600.000 de lei, în cazul apariției unui focar de COVID-19. Suma depășește bugetul lunar de salarii al majorității formațiilor din primul eșalon. 

Celelalte abateri, care nu duc la apariția unui focar,  vor fi sancționate cu o penalitate sportivă cuprinsă între 15.000 de lei și 500.000 de lei. Dacă formația este recidivistă, amenda crește cu 50%, indiferent de natura acesteia. 

Cluburile pot modifica regulamentele

Federația permite cluburilor din Liga 1 să modifice regulamentele de ordine interioară până la data de 12 iunie. Toate noile articole trebuie să fie legate de obligațiile persoanelor în raport cu prevederile protocoalelor medicale. Prin această inițiativă, cluburile pot aplica propriile sancțiuni, fără să fie nevoie de intervenția autorităților. Este o măsură menită să crească gradul de conștientizare al jucătorilor. 

VIDEO / Mihai Teja, antrenorul celor de la FC Voluntari: „Ne bucurăm ca au reînceput meciurile amicale”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.