Nationala

VIDEO Portarul care nu l-a uitat pe Gică Hagi nici după 26 de ani: „Nu știu cum a tras așa”

Gică Hagi este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile // Sursă foto: Getty

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 07 iunie 2020

Oscar Cordoba (50 de ani), fostul portar al naționalei Columbiei, a rememorat celebrul gol încasat de la Gică Hagi (55) în cadrul meciului din grupele Campionatului Mondial 1994, România - Columbia 3-1.

„Am avut multe aşteptări de la acel meci cu România, dar prea puţine informaţii despre adversari. Un jurnalist m-a întrebat dacă ştiam cine este Hagi. Mi-au dat un carnet cu informaţii despre români. Ştiam că loveşte mingea puternic, dar nu şi felul în care o loveşte. 

Am văzut un videoclip, prost înregistrat, lovea mingea de oriunde. Când a trimis acel şut, mingea s-a înălţat, apoi a coborât. Nici în ziua de azi nu ştiu cum a tras", a declarat Cordoba pentru El Intransigente.

Oscar Cordoba în 1994 // Sursă foto: Getty

26 de ani de la România - Columbia 3-1

19 iunie 1994 a fost ziua uneia dintre cele mai frumoase amintiri ale fotbalului românesc. Hagi&Co. debutau la Campionatul Mondial în faţa Columbiei, o echipă considerată de marele Pele favorită la câştigarea turneului american. În faţa a 100.000 de spectatori, pe Rose Bowl, din Pasadena, „tricolorii" au făcut un meci de poveste.

România a deschis scorul prin Răducioiu (16), şi l-a majorat prin Hagi (34), care a marcat golul Campionatului Mondial, o „diagonală" de la 30 de metri în vinclul porţii lui Cordoba. Până la pauză, columbienii au redus diferenţa. A înscris Valencia în minutul 43. S-a terminat 3-1, după reuşita aceluiaşi Răducioiu (88), care a marcat după o pasă de 50 de metri de la Hagi.

ROMÂNIA - COLUMBIA 3-1 (2-1)

  • 19.06.1994, Pasadena
  • Stadionul: Rose Bowl 
  • Spectatori: 100.000
  • Arbitru: Al-Sharif (Siria)
  • Au marcat: Răducioiu (16, 88), Hagi (34)/ Valencia (43).

România: Stelea - Dan Petrescu, Prodan, Belodedici, Mihali - Dorinel Munteanu - Hagi, Lupescu, Gică Popescu - Răducioiu (89 Papură), Ilie Dumitrescu (80 Selymes)
Selecţioner: Anghel Iordănescu.

VIDEO Golul superb reușit de Hagi în poarta lui Cordoba

Naționala României a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994, fiind eliminată de reprezentativa Suediei la penalty-uri.

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.