Adrian Motoacă, fostul doctor al lui Dinamo, consideră că starea lui Slavko Perovic (30 de ani), atacantul „câinilor”, se poate agrava dacă personalul medical al clubului din Ștefan cel Mare nu gestionează în mod corect situația sârbului.
- Conform surselor GSP.RO, Perovic prezintă modificări electrice ale inimii, de aceea trebuie să facă de două ori pe an investigații riguroase de specialitate;
- Slavko a efectuat vizita medicală la mijlocul acestei săptămâni, la INMS, moment în care i s-a readus aminte de aceste investigații. El a primit în iarnă viza sportivă de la institut, una care este valabilă pe 6 luni, ea fiind în vigoare până pe 10 iulie 2020, susțin sursele Gazetei. Dar, așa cum au transmis și doctorii de la INMS, așa cum solicită și staff-ul medical al dinamoviștilor, Perovic va trebui să facă zilele următoare acest set periodic de analize;
- Perovic are instalat un holter ce-i monitorizează bătăile inimii, ca să se observe dacă situația este sub control. Aceste investigații medicale verifică dacă atacantul are probleme patologice sau sunt aceleași chestiuni care se cunosc în fișa lui medicală.
Adrian Motoacă, fostul medic al lui Dinamo: „Există riscuri mari în cazul lui Perovic”
„Perovic are o problemă mai veche ce a fost depistată în Turcia și în Serbia. EKG-ul făcut arată niște unde T negative. Și sunt două biotipuri de sportivi. Cei africani, unde sunt permise aceste unde până în derivația a doua și biotipul european, în care undele T sunt acceptate cu anumite excepții. Aceste unde înseamnă o suferință a inimii pe un întreg perete.
Lui i s-a dat de la Spitalul Fundeni o perioadă de «detraining» pentru a vedea dacă dispar aceste anomalii. Eu am stat alături de el aproape trei luni. Nu e de joacă, poate suferi de moarte subită cum a fost la Ekeng! Perioada de «detraining» nu s-a respectat și jucătorul a forțat să se antreneze. Eu nu sunt de acord cu aceste chestii, chiar dacă au fost acceptate de către conducerea clubului.
Sunt niște pași medicali de urmat, iar el nu i-a urmat. Eu am fost criticat de Bălănescu pentru că nu m-am ocupat, dar conducerea l-a forțat mai repede decât spun medicii. Sunt conduceri și conduceri! Există riscuri mari în cazul lui Perovic. Trebuie să facă investigații din șase în șase luni. Trebuie văzută evoluția. Dacă există risc de 5%, e foarte mare din punctul meu de vedere. Ca să înțeleagă exact oamenii care citesc, boala lui Perovic poate evolua în funcție de antrenamente”, a declarat Motoacă pentru Prosport.
„Dacă pregătirea e mai dură, cordul suferă, dacă e mai relaxat antrenamentul, poate că nu avansează. Există țări, cum sunt cele nordice, unde nu se fac vizite medicale și joci pe semnătură de proprie răspundere. Perovic trebuia să facă din nou analize în martie, iar acum cei de la Dinamo s-au trezit cu o vizită medicală ce le-a dat planurile peste cap. Electricitatea inimii dă semne că ceva nu e în ordine”
Adrian Motoacă, fostul medic al lui Dinamo
Adrian Motoacă (foto) a plecat de la Dinamo în octombrie 2019, în urma unui conflict cu managerul Florin Prunea. Motoacă a studiat la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din București. El este un dinamovist înfocat, care obișnuia să urmărească meciurile echipei din galerie.
Sârbul Perovic este golgeterul la zi al lui Dinamo și unul dintre cei mai importanți oameni ai roș-albilor în actuala ediție. Chiar dacă a pierdut jumătate de sezon din cauza situației sale medicale delicate. „Aflu și eu din media că am probleme cardiace... Bine, nu e prima oară când aud și citesc așa ceva. Până acum, m-am antrenat normal. Ați văzut că am și jucat. Știu ce discuții au mai fost, în fine. O să-mi continuu cariera, voi fi pe teren”, a declarat Slavko.
4 ani de la moartea lui Patrick Ekeng
În urmă cu aproximativ 4 ani, mai exact pe 6 mai 2016, Patrick Ekeng, fostul jucător al lui Dinamo, se prăbușea pe teren, iar camerunezul, care se afla în stop cardio-respirator, a decedat la spital.
Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a decedat din cauza unei probleme cardiace.
{{text}}