Nationala

VIDEO // EXCLUSIV Adevărul despre insuccesul jucătorilor U21 la naționala mare: „Nimeni nu înțelege asta. Sunt dependenți”

Cosmin Contra a analizat, la GSP Live, fotbaliștii din România U21

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 08 June 2020

Cosmin Contra (44 de ani), fostul selecționer al României, a fost invitat în această dimineață la GSP Live și a discutat, printre altele, despre promovarea fotbalistilor din naționala U21 la prima reprezentativă.

Imediat după Campionatul European U21 din 2019, când „tricolorii” mici s-au calificat până în semifinalele turneului din Italia, fanii fotbalului românesc s-au așteptat că jucătorii de la naționala de tineret să facă pasul cu brio spre echipa mare. Realitatea a fost însă altă. Ianis Hagi&Co. nu au putut fi decisivi pentru România în preliminariile EURO 2020, unde echipa pregătită de Contra a ratat calificarea directă la turneul final amânat pentru anul viitor.

VIDEO Cosmin Contra la GSP Live: „Mi-aș fi dorit ca după EURO 2019 mulți jucători să ajungă în campionate tari”

Nimeni nu înțelege asta. Una e să fii la echipa de tineret, și altceva să fii la naționala mare. E mult mai greu, sper ca jucătorii tineri să realizeze că trebuie să dea mult mai mult la prima reprezentativă pentru a avea rezultate bune. 

Din punctul meu de vedere, mi-aș fi dorit ca după EURO 2019 mulți jucători să ajungă în primele 5 campionate din Europa. Din păcate, niciunul nu a făcut acest pas. Eu am fost foarte surprins atunci. Mă așteptam ca 3-4 fotbaliști să ajungă la echipe din campionate puternice și să evolueze constant”, a spus Contra, la GSP Live.

„Generația noua e dependentă de telefoane, de rețelele de socializare, sunt afectați de reacțiile fanilor pe internet. Chiar dacă noi vrem s-o schimbăm, aceasta e realitatea. Un antrenor face tot ce depinde de el pentru a îmbunătăți acest lucru. Ei nu-și exprimau emoțiile, nu aveau reacție. Chiar dacă eu îi împingeam să spună anumite lucruri, nu reușeam. Dar asta se întâmplă în toate sporturile”
Cosmin Contra la GSP Live

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.