Tenis

Gestul nemaivăzut al soțului Serenei Williams privind combaterea rasismului » Reacția sportivei: „Sunt atât de mândră!”

+14 Foto
Serena Williams a salutat inițiativa soțului ei // Sursă foto: Getty

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 08 June 2020

Alexis Ohanian (37 de ani), soțul Serenei Williams (38, 9 WTA), co-fondator Reddit, a demisionat și a cerut ca în locul său să fie angajată o persoană de culoare, ca măsură de combatere a rasismului.

  • George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate;
  • Lumea sportului nu a rămas impasibilă. Starurile din NBA, în frunte cu LeBron James, s-au alăturat unei campanii intitulate „Nu pot respira”; mesajul a ajuns și în Europa.

De asemenea, Ohanian a donat în această perioadă 1 milion de dolari pentru o cauză umanitară. Gesturile sale au impresionat-o pe Serena, care l-a felicitat prin intermediul unei postări pe Twitter: „Este important să ai opiniile mai multor etnii și rase în orice conducere. Sunt atât de mândră de tine, Alexis! Știu că la fel va fi și Olympia (n.r. fiica acestora)".


Protestele masive din Statele Unite ale Americii, generate de dispariția tragică a lui George Floyd, continuă. Mii de oameni au cerut în ultimele zile eradicarea rasismului, afișând numeroase pancarte cu sloganul „Black Lives Matter”.

FOTO Imagini de la protestele din întreaga lume după moartea lui George Floyd

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.