Campionate

Lovitură de teatru în Ligue 1! Consiliul de Stat a refuzat decizia Ligii! Cum ar putea arăta campionatul în Franța

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 09 June 2020

Liga franceză suspendase definitiv acest sezon de Ligue 1, retrogradând ultimele două clasate, Amiens și Toulouse, ceea ce Consiliul de Stat nu acceptă. Cere reanalizarea formatului campionatului pentru 2020-2021.

Pe 28 aprilie, premierul Édouard Philippe anunța că Ligue 1 nu se va mai relua, fiind suspendată definitiv. S-a ținut cont de clasamentul din acel moment:

  • PSG, declarată campioană.
  • Amiens și Toulouse, ultimele două echipe, retrogradate.

Trei cluburi au contestat decizia ligii franceze (LFP): Amiens și Toulouse, care pretindeau menținerea în elită și un campionat cu 22 de formații, dar și Lyon. 

Jean-Michel Aulas, președintele lui Tătărușanu la OL, voia ca sezonul să continue, pentru că echipa sa (locul 7) rata calificarea în cupele europene.

Acest dosar a ajuns până la Consiliul de Stat, cea mai înaltă jurisdicție administrativă din Hexagon. Era ultima șansă.

Și astăzi, Consiliul de Stat le-a dat speranțe lui Amiens și Toulouse. A anulat decizia LFP în cazul retrogradării, cerându-i să reanalizeze formatul Ligue 1 pentru 2020-2021. Nu ar fi exclus ca, sezonul viitor, campionatul francez să aibă 22 de echipe!În schimb, plângerea făcută de Lyon a fost refuzată. Consiliul de Stat acceptă suspendarea definitivă a Ligue 1. Nu se va mai relua!

Citește și alte știri din Ligue 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.