Campionate

Gică Popescu a dezvăluit cum a refuzat oferta de la Real Madrid: „Îți iau mâna și semnez”

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 10 iunie 2020

Gică Popescu și-a amintit cum „a început Generația de Aur” a României și a explicat cum a ales-o pe PSV Eindhoven în loc să accepte oferta de la Real Madrid.

Pe 9 iunie s-au împlinit trei decenii de la debutul la primul Mondial de după recâștigarea libertății, iar Gică Popescu și-a amintit nostalgic victoria cu 2-0 de la Bari contra URSS, la Italia 1990. „Așa a început Generația de Aur. Oferta de la Real Madrid" este titlul postării „Baciului" pe Facebook.

Contractul pe noptieră

„Tricolorul" aflat atunci 90 de minute pe „San Nicola" a povestit cum a dat cu piciorul șansei unui transfer colosal: „A doua zi, am primit prin intermediul lui Mircea Petescu, agentul meu de atunci, oferta de la Real Madrid. Mi-am pus contractul pe noptieră. Emil Săndoi, colegul meu de cameră, mi-a zis: «Dacă nu semnezi, lasă-mă că-ți iau mâna și semnez în locul tău!». Și Gică n-a făcut-o.

«Popescu deasupra tuturor»

„Peste două zile am refuzat. Un ziar din acei ani a scris după meciul cu URSS, o mare victorie cu golurile lui Marius Lăcătuș, «Gică Popescu deasupra tuturor». N-am semnat cu Real Madrid. M-am dus la PSV Eindhoven, marea campioană a Olandei și câștigătoare a Cupei Campionilor în 1988". Popescu avea s-ajungă în Spania în 1995, la rivala Barcelona, după escala la Tottenham. 

infografie Craiova 1991

22 de aniavea Gică Popescu când PSV l-a transferat de la Universitatea Craiova pentru echivalentul a 800.000 de euro

16 goluriîn 115 selecții are Gică Popescu pentru România

FOTO. Imagini de colecție din istoria lui Real Madrid

VIDEO Gică Popescu, povești de la Barcelona: „Cruyff era imens ca antrenor. Uriaș! Un vizionar. Un antrenor incredibil!"

Citește mai multe știri din La Liga 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.