Liga 1

EXCLUSIV Echipele din Liga 1 au trecut de primul pas de la licențiere

Articol de Marius Mărgărit  —  miercuri, 10 iunie 2020

Cluburile din Liga 1 se pregătesc pentru reluarea sezonului, care va avea loc în acest weekend, dar sunt cu gândul la viitorul sezon și la obținerea licenței.

Din informațiile GSP.RO, toate echipele, atât din prima divizie, cât și din Liga 2  care au cerut licență pentru Liga 1 au trecut pe prima fază preliminară, care presupune verificarea dosarelor de către unui expert financiar. 

Astfel, FRF a recomandat Comisiei de Licențiere, care se va reuni pe 19 iunie, ca toate echipele să primească dreptul de a juca în Liga 1 în sezonul viitor. Hotărârea finală va aparține Comisiei, care poate, în urma unui nou control, să decidă dacă echipele vor primi sau nu licența. Au mai fost cazuri în care Comisia de Licențiere a validat sau nu propunerile FRF, fie de primire, fie de refuzare a licenței pentru unele cluburi. Pe listă este și Astra, care nu nu a primit licența pentru cupele europene.

Faptul că echipele au trecut de controlul preliminar înseamnă că până la data de 31 decembrie 2019 nu au acumulat datorii către antrenori, jucătorii, membrii din staff sau alte cluburi sau le-au achitat sau amânat.  Pe 19 iunie Comisia de Licențiere va da răspunsul final, iar pe 24 iunie Comisia de Apel va da verdictul unor eventuale recursuri.

Nu s-au luat în calcul datoriile la stat

Pentru licență, cluburile au avut nevoie să achite înainte de 30 aprilie datoriile de până la 31 decembrie 2019. Plățile pentru anul în curs nu sunt luate în considerare. Data-limită de achitare a datoriilor la licențierea în Liga 1 a fost 29 mai. Pentru acest sezon, din cauza pandemiei de COVID-19, FRF a decis să elimine obligativitatea plății datoriilor către stat.

VIDEO Revine Liga 1: Totul despre derby-ul CFR Cluj - FCSB

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.