Campionate

Caz incredibil în Bundesliga: a renunțat la abonament deoarece favoriții „au prea mulți fotbaliști de culoare” » Replica oficială a clubului

+14 Foto
Mainz este pe locul 11 în Bundesliga // Sursă foto: Getty

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 iunie 2020

Un fan al lui Mainz și-a suspendat abonamentul, nemulțumit fiind de faptul că echipa sa preferată „are în componență prea mulți jucători de culoare”.

„De luni bune nu mai reușesc să mă identific cu acest club. Am ajuns să trăiesc cu impresia că urmăresc un meci din cadrul Cupei Africii, nu din Bundesliga. Știu ce ar putea să urmeze, însă nu, nu sunt rasist. Totuși, este prea mult ce se întâmplă”, a spus suporterul, citat de site-ul oficial al lui Mainz.

Reacția lui Mainz: „Suntem ușurați”

Replica oficială a echipei antrenate de Achim Beierlorzer nu a întârziat să apară: „Se pare că nu fiecare anulare a unui abonament este un motiv de îngrijorare. De data aceasta suntem chiar ușurați”.

Problema rasismului din întreaga lume a fost readusă la suprafață, după ce George Floyd, un cetățean american, a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), fiind presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare. 

Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate. Lumea sportului nu a rămas impasibilă, iar mesajul a ajuns și în Europa, inclusiv în sport.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.