Liga 1

374 de zile de frământări la Dinamo » Cronologia evenimentelor care au zdruncinat clubul în ultimul an

Dinamo trece prin momente complicate și în 2020

Articol de Remus Dinu  —  Friday, 12 June 2020

De mai bine de un an de zile, Dinamo e captivă într-un vârtej interminabil al problemelor. Cazul de COVID-19 depistat ieri la magazionerul clubului e doar ultimul episod din seria întâmplărilor haotice petrecute în „Ștefan cel Mare” în ultimele 12 luni.

Într-o perioadă în care dinamoviștii așteptau noi semnale din partea investitorilor spanioli, o cu totul altă veste a captat atenția la Dinamo. Primul caz de coronavirus din fotbalul românesc a venit tocmai la echipa care trece printr-o criză existențială fără precedent.

„La Dinamo nu e niciodată liniște”

Expresia „La Dinamo nu e niciodată liniște”, rostită mai mereu de conducători, jucători sau fanii echipei - uneori în momente în care circumstanțele nu-i îndreptățeau s-o folosească - e, în 2020, mai de actualitate decât oricând.

În decurs de 374 de zile, de când „câinii” au pornit la drum în noul sezon, Dinamo a ajuns din nou în pragul falimentului, conflictele interne au învrăjbit oamenii din conducere, iar rezultatele au fost chiar mai slabe decât în precedentele două sezoane. 

Neplătiți cu lunile, jucătorii au declanșat revolte, licența s-a obținut abia pe ultima sută de metri, iar Eugen Neagoe a fost la un pas de o tragedie. Lista s-ar putea extinde în câteva săptămâni, roș-albii tremurând serios pentru menținerea în prima ligă. Totul într-un sezon în care liniștea de la echipă a fost aproape inexistentă!

GSP.ro a alcătuit cronologia tuturor evenimentelor notabile petrecute la Dinamo în ultimul an:

  • 3 iunie 2019: Mircea Rednic, antrenorul care-și propusese să atace play-off-ul, e demis după un conflict avut cu Ionuț Negoiță și Bogdan Bălănescu. Toată strategia pentru actualul sezon e dată peste cap. În aceeași zi, Eugen Neagoe devine noul antrenor al echipei.
  • 4 iunie 2019: Ultrașii din PCH merg cu torțe, fumigene și o cruce la RIN Grand Hotel, protestând împotriva lui Ionuț Negoiță și a deciziei de a-l demite pe Rednic. Câteva ore mai târziu, fanii fac scandal și în fața locuinței lui Bogdan Bălănescu.
  • 5 iunie 2019: Conferința de prezentare a lui Eugen Neagoe la Dinamo e anulată din cauza fanilor, care au luat cu asalt baza de la Săftica și l-au somat pe antrenor să părăsească echipa.
  • 15 iulie 2019: Dinamo începe dezastruos sezonul. 0-5 în deplsare cu Viitorul, într-un meci în care fanii au intrat pe teren. Continuă protestele virulente la adresa lui Neagoe.
  • 21 iulie 2019: Lui Neagoe i se face rău în timpul meciului Dinamo - Craiova 0-2, fiind la un pas de o tragedie. A fost ultimul său meci pe banca lui Dinamo, echipa fiind condusă timp de câteva etape de secundul Sebastian Moga. Totodată, începe un război virulent între Florin Prunea și PCH.
  • 13 august 2019: Dusan Uhrin e prezentat în funcția de antrenor al „câinilor”, care erau printre ultimii în clasament.
  • 25 august 2019: După șapte etape scurse din actualul sezon, Dinamo e pe ultimul loc în Liga 1!
  • 9 decembrie 2019: Florin Prunea și Ionel Dănciulescu ies definitiv din grațiile lui Negoiță. Patronul a fost deranjat de afirmațiile făcute de cei doi oficiali la TV. Ulterior, Dănciulescu și Prunea nu au fost incluși în delegația pentru cantonamentul din Spania, decizie schimbată în ultimul moment.
  • 19 decembrie 2019: „Câinii” pierd ultimul meci al anului, 0-1 cu FC Botoșani, și rămân doar cu șanse matematice la play-off.
  • 5 ianuarie 2020: În plină criză financiară, clubul ia decizia să-l vândă pe Dan Nistor, cel mai apreciat jucător și căpitanul echipei, la CS Universitatea Craiova. Suma de transfer a fost una modică: 260.000 de euro. 
  • 9 februarie 2020: Rezultatele dezamăgitoare continuă și în noul an. Dinamo pierde cu Voluntari, 1-2, și își ia definitiv gândul de la play-off. Dusan Uhrin începe să fie contestat de Florin Prunea, care pune la cale plecarea acestuia din club.
  • 7 martie 2020: Uhrin e demis după înfrângerea cu Poli Iași din play-out, 0-1. Ies la iveală detalii despre tensiunile majore acumulate între tehnicianul ceh și jucători. Uhrin s-a plâns că tactica lui apare în presă, în timp ce Vali Lazăr, un lider al vestiarui, cere public conducerii „să schimbe ceva”.
  • 11 martie 2020: Adrian Mihalcea îl înlocuiește pe Dusan Uhrin, dar campionatul e întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.
  • 10 aprilie 2020: Problemele financiare ale clubului se acutizează. Clubul e în pericol să nu ia licența, iar Negoiță amenință: Gata, se stinge lumina! Faliment și Liga 4, dacă „gargaragiii nu lasă vrăjeala!”
  • 30 aprilie 2020: Fanii din proiectul socios „Doar Dinamo București” anunță că au strâns banii necesari pentru obținerea licenței.
  • 2 iunie 2020: Florin Prunea, omul adus la începutul sezonului pentru a fi numărul unu în club, nu mai are deloc atribuții la echipă și recunoaște că „nu avea ce să caute la Dinamo”. În plus, îl „înțeapă” cu fiecare ocazie pe Bogdan Bălănescu, omul cu care s-a războit tot sezonul.
  • 4 iunie 2020: Dinamo așteaptă în zadar plata celor 500.000 de euro promiși de Juan Jose Melero Marin. Negocierile cu investitorii iberici intră în impas, iar viitorul echipei e din nou în pericol.
  • 6 iunie 2020: Neplătiți din luna ianuarie, jucătorii lui Dinamo pun la cale o revoltă și boicotează meciul amical cu FC Voluntari.
  • 11 iunie 2020: Cu două zile înaintea meciului cu Chindia Târgoviște, magazionerul „câinilor” e depistat pozitiv cu coronavirus. Partida de sâmbătă se amână, iar problemele lui Dinamo ating noi dimensiuni.

VIDEO. Coronavirus la Dinamo! Meciurile echipei au fost suspendate de LPF

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.