Handbal

Gabriella Szucs rămâne încă un an la Dunărea Brăila! Ce jucătoare a mai adus echipa de pe locul 5 în Liga Națională

Gabriella Bucur-Szucs în duel cu tunisianca Ines Khouildi FOTO Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 14 iunie 2020

La 35 de ani, Gabriella Bucur Szucs și-a prelungit pentru încă un sezon contractul cu Brăila. Dunărea a făcut alte cinci transferuri în această vară. 

  • Fostă componentă a naționalelor Ungariei și României, Gabriella Bucur Szucs a câștigat medalii cu ambele reprezentative la competiții importante: bronz cu România la Mondialul din 2015 și tot bronz cu Ungaria la CM 2005 și CE 2004. 
  • În august 2018, Gabriella Szucs a devenit mamă. A revenit însă pe teren cu dorința de a juca la cel mai înalt nivel. În acest sezon a jucat la Brăila, echipă care i-a oferit un contract pe încă un sezon. Antrenorul Neven Hrupec mizează pe experiența interului stânga mai ales în faza de apărare.

4 străine și o româncă

Dunărea Brăila a anunțat în această vară cinci transferuri noi. E vorba de patru jucătoare străine și o singură româncă. 

Au ajuns pe malul Dunării Mădălina Zamfirescu (SCM Rm. Vâlcea), cea care a mai jucat la Brăila în carieră, dar și Ljubica Nenezici (Gloria Bistrița), Jovana Szadovska (Thuringer), Maria Kanaval (BNTU Minsk) și Sanja Petrovici (Iuventa Mihalovce). Au plecat, în schimb, de la echipă Gabriela Dobre și Claudia Constantinescu (ambele la Rapid), Marina Razum și Natasha Krnici.

Brăila a terminat pe locul 5 în Liga Națională, în acest sezon, și a cerut un wild-card la Federația Europeană de Handbal pentru a putea juca în sezonul viitor în European Handball League, a doua competiție europeană ca valoare.

7 jucătoare străineare acum în lot Dunărea Brăila: două muntenegrence (Nenezici, Premovici), o braziliancă (Tamires Morena), o macedoneancă (Szadovska), două sârboaice (Dmitrovici, Milici), o bielorusă (Kanaval)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.