Campionate

Mariuș Șumudică, agitat la primul meci: „Am urlat ca un nebun! De ce să ne fie frică?” » Ce l-a enervat pe Șumi

Marius Șumudică o antrenează din iunie 2019 pe Gaziantep

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 15 iunie 2020

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, le-a spus jurnaliștilor turci după egalul cu Ankaragucu (1-1) la conferință că „și dacă pierdem, vreau fotbal. Noi am ales să jucăm cu pasă lungă. Nu-mi place asta”.

Restart și în Super Lig. Gaziantep a jucat acasă, cu Ankaragucu, penultima clasată. A avut 1-0 la pauză (gol Maxim), fiind egalată în repriza secundă, când putea și pierde meciul.

Marius Șumudică, antrenor Gaziantep: „A fost vina noastră"

Rezultatul nu l-a enervat pe Marius Șumudică. Prestația, da. „A fost vina noastră că am încercat prea mult lansările în adâncime. Am pregătit altfel partida, cu o filosofie diferită", a declarat antrenor la o conferință de presă ce a durat numai patru minute. 

„Să ți se facă frică, deși conduci cu 1-0, și să vrei să joci numai cu pasă lungă, iată ce nu-mi place!". Tehnicianul le-a spus jurnaliștilor că „am urlat ca un nebun, cerându-le să punem mingea jos și să pasăm, să jucăm fotbal. Și dacă pierdem, vreau fotbal. Nu mă interesează altceva. Nu am înțeles de ce ne-a fost teamă. Vreau să uit asta".

„Se poate întâmpla orice"

Șumudică reamintește totuși că este o situație cu totul specială. „Niciodată nu am mai antrenat în asemenea condiții. Nici jucătorii mei nu s-au mai confruntat cu așa ceva. Acum, fiecare punct e important. Nu mai e nicio diferență dacă întâlnești prima sau ultima clasată. Ați văzut ce s-a întâmplat: Beșiktaș a pierdut acasă, Galatasaray învinsă la Rize, se poate întâmpla orice".

„Mai avem două, trei puncte pentru a ne asigura matematic prezența în prima ligă. Eu promit că vom reuși. Sunt sigur" 

Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.