Liga 1

DINAMO // EXCLUSIV Ce profit a făcut Ionuț Negoiță în 7 ani din vânzarea de jucători

+7 Foto
Ionuț Negoiță e în fruntea lui Dinamo din 2013

Articol de Eduard Apostol  —  Monday, 15 June 2020

Dinamo, club cu mari probleme financiare, a trăit în ultimele două decenii din fotbaliștii produși în centrul de juniori al grupării. 

Sunt celebre cazurile lui Marius Niculae (Sporting Lisabona - 3 milioane de dolari oficial, vorbindu-se de o afacere de 10 milioane de dolari), Ciprian Marica (Șahtior - 5 milioane de euro) sau Ștefan Radu (Lazio - 5,5 milioane de euro). 

În ultimii 7 ani, de când Negoiță a stăpânit clubul, s-au obținut peste 6,6 milioane de euro pe fotbaliști produși exclusiv de Dinamo sau luați de la o vârstă fragedă și care și-au terminat junioratul în Ștefan cel Mare. Fără a mai pune la socoteală diverși tineri exportați încă de la 16-17 ani, care nici n-au ajuns la echipa mare, și au adus fiecare câte 200.000 de euro, în medie, în club. 

Gabriel Răduță: „Fără o strategie coerentă, am promovat 25 de fotbaliști în primele două ligi”

Gabriel Răduță, șeful centrului de copii și juniori de la Dinamo, a vorbit despre realizările grupelor de juniori ale „câinilor” din ultimii ani. 

"Este o diferență de la cer la pământ cu ce e la contracandidatele noastre. Și, cu toate acestea, am jucat 16 finale pe trei categorii de vârstă și am câștigat 9 trofee, campionat, Cupă, Supercupă, am jucat și-n Youth League și-am promovat 25 de fotbaliști în primele două ligi. Plus jucători vânduți, pe bani serioși. 

Aceasta fără o strategie și o coerență de promovare a lor, după terminarea junioratului! Uite așa am lăsat noi pe lângă performanțe, an de an, echipă cu infrastructură și investiții uriașe, de peste un milion de euro", a mai spus Răduță pentru GSP.ro. 

VIDEO. Gabi Răduță, dezvăluiri despre influența lui Negoiță la Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.