Liga 1

CHINDIA - VIITORUL 2-1. VIDEO Viorel Moldovan îl învinge pe Gică Hagi cu un gol marcat în minutul 89! Clasamentul ACUM

Articol de Justin Gafiuc  —  Wednesday, 17 June 2020

Chindia a câștigat meciul cu Viitorul, scor 2-1, și urcă deasupra locurilor retrogradabile. 

Cu o echipă improvizată a Viitorului, Chindia și-a reluat reprezentațiile în Liga 1 în același ritm șubred al campionatului înfățișat după reluarea competiției post-pandemie. Dâmbovițenii au stat prima rundă din cauza izolării celor de la Dinamo, iar apariția în fața băieților lui Hagi n-a adus nimic în plus la peisajul gri al sezonului. Poate numai ambiția de a ieși din spirala negativă a rezultatelor de pe teren propriu: doar o victorie în ultimele 9 jocuri acasă! 

Cristi Ganea aduce plusul

Prima repriză s-a redus, practic, la golul lui Neguț (10), căzut în urma unor erori în lanț ale defensivei oaspete, unde Boboc a greșit fatal, iar Tordai n-a putut să blocheze decât în primă instanță faza Chindiei. În rest, a fost un mitan cu o echipă foarte discretă a Viitorului, lipsită de inițiativă și de inspirație, cu un singur șut pe poartă, anemic, al lui Casap. Abia după pauză meciul s-a mai înviorat. Hagi nu s-a împăcat cu înfrângerea, l-a trimis pe teren pe Pitu în locul absentului Bârnoi, iar puștiul din Academia "Regelui" s-a infiltrat de câteva ori la finalizare. A plusat și cu George Ganea în ofensivă, și cu Cristi Ganea în locul lui Boboc, iar ex-fundașul lui Bilbao și-a făcut și el simțită prezența înspre poarta lui Aioani. 

Respiro pentru Chindia 

Mai întâi cu un trasor-marcă înregistrată, mingea ducându-se însă puțin lângă bară, apoi cu un assist care a adus egalarea. A trimis din stânga direct pe linia fundașilor Chindiei, aflați în retragere, Diallo a respins greșit, iar Cosmin Matei i-a înfundat balonul în plasă lui Aioani pentru un 1-1 care părea că închide partida. Dar șansa s-a aciuat în tabăra lui V. Moldovan. Iar Neguț (89) a reușit "dubla" după un șut de la marginea careului deviat de Dulca, aducând trei puncte vitale pentru Chindia, care ia o gură de aer pe drumul către salvarea de la retrogradare. z

Clasament play-out Liga 1

VIDEO / Viorel Moldovan: “E o victorie importantă, dar cu șansă am reușit să câștigăm”

FINAL » Chindia - Viitorul 2-1

Chindia - Viitorul, echipele de start:

Chindia: Aioani - Martac, Benga, Diallo, Ad. Ioniță - V. Rață, Bic - Neguț, Dangubic, Ivancic - Berisha 
Rezerve: D. Moldovan, Pițian, L. Corbu, D. Dumitrașcu, Novac, L. Mihai, Yameogo, D. Florea, An. Șerban 
Antrenor: Viorel Moldovan 

Viitorul: Tordai - Dussaut, M. Dulca, Al. Iacob, R. Boboc - G. Matei, Edjouma, Casap - Chițu, L. Munteanu, Bîrnoi 
Rezerve: Căbuz - Cr. Ganea, Artean, G. Ganea, Pitu, D. Grosu, Căpușă, Grameni, G. Danuleasa Antrenor: Gheorghe Hagi

VIDEO / Hagi se teme de Chindia

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.