Stiri extrasport

Țara cu aproape 69.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 48 de ore » Reacția autorităților: „Criza poate fi gestionată”

Brazilia se află în cea mai grea perioadă de la apariția coronavirusului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 19 iunie 2020

Brazilia a înregistrat aproape 69.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 48 de ore, conform Worldometers.info.

Brazilia trece prin cea mai dificilă perioadă de la startul pandemiei de coronavirus. Țara a depășit 46.000 de decese și se apropie de un milion de cazuri confirmate. Cu toate astea, oficialii sud-americani nu par panicați. Atitudinea președintelui Bolsonaro față de virus este de notorietate. Acesta a sfidat de mai multe ori restricțiile, fiind surprins chiar în timpul unui proteste pentru relaxarea măsurilor. 

Walter Braga Netto, șeful biroului președintelui, a oferit la rândul său o declarație hulită de compatrioți: „Există o criză, suntem alături de familiile îndurerate, dar este o criză care poate fi gestionată”.

965.512cazuri de coronavirus au fost confirmate în Brazilia până la această oră

Președintele Bolsonaro, inamic public în Brazilia

Drauzio Varella, unul dintre cei mai importanți medici oncologi ai planetei și activist recunoscut în domeniul sanitar, critică modul în care Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a reacționat în fața pandemiei de coronavirus. 

„Cred că va rămâne în istorie cu un grad de vinovăție pe care nu aș vrea să îl simt. Vom ajunge în curând la nivelul de mortalitate din Statele Unite ale Americii. Situația nu poate fi mai rea de atât. Pur și simplu nu poate. Am sentimentul că țara noastră trăiește o tragedie și că această situație va fi mult mai rea pentru cei săraci”
-  Drauzio Varella

VIDEO / Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre coronavirus:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.