Liga 1

Narcis Răducan, după plecarea lui Helmut Duckadam de la FCSB: „Nu ne respectăm valorile”

Narcis Răducan și Helmut Duckadam au lucrat împreună la FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 19 June 2020

Narcis Răducan (45 de ani), fostul director sportiv al celor de la FCSB, a comentat plecarea lui Helmut Duckadam de la formația roș-albastră.

Nu ne respectăm valorile, indiferent că vorbim de o entitate onorabilă, Armată sau de mediu privat. Să vedem ce ne răspund străinii! Real Madrid plătește milioane de euro anual pentru o pleiadă de legende madrilene, cu misiunea de a colora tribuna VIP de la Santiago Bernabeu la meciurile de acasă și dublele europene. 

Roberto Carlos este una dintre legende, nelipsit de la meciuri, jovial cu suporterii, cu presa, hipnotizând delegația adversă. E adevărat, au un buget de 1 miliard de euro, adică de 100 de ori mai mare ca al FCSB-ului. Dar măcar 1% din ceea ce câștigă legendele Realului pot câștiga și cei care au adus titluri naționale europene pentru Steaua/FCSB, precum Duckadam! 

În plus, Helmut are darul de a înmuia glasul presei, prin prezențele sale televizate, foarte util în focul mediatizării specific clubului roș-albastru. E adevărat că nu poate ajuta activ actuala generație. Nu are timpul, pregătirea și nici energia să stea în trening la marginea terenului. Prin personalitatea și sinceritatea sa lezează involuntar deseori propriii fotbaliști”, a scris Narcis, printre altele, pe blogul său.

Palmaresul lui Helmut Duckadam la Steaua:

  • 3 sezoane şi jumătate (1983-1986)
  • 80 de partide în prima divizie
  • 11 meciuri în cupele europene
  • 2 titluri de campion
  • o Cupă a României
  • Cupa Campionilor Europeni (1986)
  • desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 1986 în ancheta ziarului „Sportul"

„Banii contau, dar faptul că am fost marginalizat... Timp de 10 ani am fost doar o dată în cantonament, în Antalya, cu Ilie Stan. După antrenamente venea la mine și mă întreba despre jucători. M-am simțit important. În rest, nu am însoțit echipa niciodată”

Helmut Duckadam

„Ce vreți să fac eu? Nu am ce reacție să am. Pe mine nu mă interesa Duckadam ca legendă. Îmi place de omul Duckadam, îmi place caracaterul lui. Eu nu pot să dictez «Consultați-l pe Duckadam!». Ce să fac? Nu are sens să mai discutăm despre asta. Nu e out, că asta înseamnă că a fost dat afară. El și-a dat demisia.

Eu nu l-am făcut să plece. Ce să vreți să fac dacă eu sunt șeful? Au fost tăieri de bani, au fost peste tot. Am jucat azi fără atacant ca să tăiem bani. Vin vremuri grele și am tăiat bani ca să îmi apăr familia. Facem sacrificii. S-au tăiat banii la toată lumea. Am tăiat și de la cei care vin zi de zi la club. Helmut nici nu știu când vine” 

Gigi Becali, finanțator FCSB

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.