Liga 4

CSA Steaua. Iulian Miu avertizează AMFB: „Nu au bani, competiția nu se va termina pe teren!”

+13 Foto
Iulian Miu, antrenor secund la CSA Steaua

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 19 iunie 2020

Iulian Miu (44 de ani), antrenorul secund al CSA Steaua, a descris situația la nivelul Ligii 4, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Deocamdată ne antrenăm pe grupuri. Nu stăm în cantonament. Nu folosim vestiarul, vin băieții îmbrăcați în echipament și se duc și fac duș acasă. Nu i-am testat până acum, o vom face la începutul lunii viitoare. Putem să ne pregătim, dar nu în număr mare. Suntem în grupuri de 6. Dacă trece timpul și restricțiile nu vor mai fi la fel, atunci putem juca”, a dezvăluit Miu la TV Telekom Sport.

Iulian Miu: „Liga 4 să se reia sub altă formă!”

Secundul „militarilor” le cere oficialilor de la nivelul Ligii 4 să revină asupra modului în care au plănuit disputarea meciurilor care vor decide cine promovează în Liga 3.

„Nu vom juca meciuri, nu se știe când vom intra și nu suntem obligați să facem aceste teste. Cei de la județe și AMFB nu au bani. Așteaptă se se relaxeze situația. Trebuie făcut un protocol între federații și Ministerul Sănătății că se poate relua la Liga 4, sub o altă formă. Dacă rămâne protocolul de la Liga 1, competiția nu se va termina pe teren

Noi vrem să jucăm, dar să ne anunțe ca să facem testarea, să căutăm cantonament. Dacă nu se respectă protocolul, noi avem 7 puncte avans și mergem mai departe, la baraj. Cei de la AMFB spun că mai este timp. Până pe 27 iulie e destul. Nu avem nici programul meciurilor. Trebuie să jucăm și un meci de Cupă”, a spus Iulian Miu.

CSA Steaua, 5 meciuri pentru promovare

Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) a stabilit ca sezonul regulat din Liga 4 să se încheie cu clasamentul din momentul suspendării, primele patru clasate, inclusiv liderul CSA Steaua, urmând să fie calificate la baraj. Pentru că locurile 4-5 sunt la egalitate de puncte, va exista un baraj pentru a stabili ultima participantă.

CSA Steaua era lider în Liga 4 București înainte de întreruperea provocată de coronavirus. Promovarea în eșalonul superior poate fi obținută însă doar la finalul unui play-off. Formația antrenată de Daniel Oprița își cunoaște două adversare, Rapid 2 și ACS Bucharest United. 

Comitetul executiv al AMFB a anunțat cum va fi stabilită ultima participantă. Se va organiza un meci de baraj între locul 4, CS Progresul București, și locul 5, AFC Asalt, formații aflate la egalitate de puncte. 

Clasament Liga 4 - București

  1. CSA Steaua 54p
  2. Rapid II 47p
  3. Bucharest United 46p
  4. Progresul 40p
  5. AFC Asalt 40p

În play-off, Steaua va intra cu 3p, Rapid II cu 2p, Bucharest cu 1p și câștigătoarea barajului cu 0p.

GALERIE FOTO. Imagini recente cu stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești

VIDEO. Vladimir Cohn despre războiul dintre Steaua și Dinamo înainte de '90: „Aveți bani negri?”

Citește mai multe știri despre fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.