Campionate

FOTO Incident rasist înainte de Manchester City - Burnley: „Viețile albilor contează, Burnley!”

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 23 iunie 2020

Un avion ce purta bannerul inscripționat „Viețile albilor contează, Burnely” a trecut aseară pe deasupra stadionului Etihad, înaintea meciului Manchester City - Burnley (5-0). O replică la mișcarea „Viețile negrilor contează”, condamnată prompt de club. 

Meciul Manchester City - Burnley (5-0), disputat aseară, a fost precedat de un incident scandalos. La puține momente după ce jucătorii îngenuncheaseră în semn de omagiu pentru mișcarea „BlackLivesMatters”, apărută în SUA după uciderea afroamericanului George Floyd de către un polițist, un avion a trecut pe deasupra stadionului „Etihad”. Pe bannerul pe care-l trăgea după el fanii au putut citi mesajul ”White Lives Matter, Burnley” (n.r. „Viețile Albilor Contează Burnley”).

Un incident rasist sancționat prompt, chiar în cursul partidei, de oaspeți. „Clubul de fotbal Burnley condamnă cu fermitate acțiunile responsabililor aeronavei care a zburat luni seara deaupra Stadionul Etihad. Susținem pe deplin acțiunea «Black Lives Matter» inițiată de Premier League".

Burnley a anunțat totodată că va demara și o anchetă, pentru a depista cine se află în spatele acestei acțiuni. În social media au apărut deja informații potrivit cărora aeronava ar aparține unei companii care vinde spațiu publicitar pe bannere și a efectuat adesea zboruri pe stadioane din Anglia.

„La naiba! O rușine absolută!” 
Sammy Lee, analist BBC, fost jucător al lui Liverpool

FOTO. Imagini tari de la Manchester City - Burnley

Citește mai multe știri din Premier League: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.