Diverse

A fost găsit cadavrul campioanei paralimpice care încerca să traverseze Pacificul, singură de 60 de zile. Era legat de barcă. Povestea fabuloasă a sportivei

Angelei Madsen. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 25 iunie 2020

Angela Madsen (60 de ani), o sportivă paralimpică din Statele Unite, cunoscută pentru recordurile pe care le-a setat în canotaj, a avut parte de un sfârșit tragic, ea fiind găsită moartă în urmă cu câteva zile. Aceasta parcurgea singură traseul California - Hawaii și a fost găsită fără suflare, legată de barca ei. 

Anunțul morții Angelei Madsen a fost făcut chiar de către Deb Badsen, soția acesteia, care a scris pe Facebook despre dispariția partenerei sale: „Cu o profundă tristețe, trebuie să anunț că Angela Madsen nu-și va duce la capăt călătira către Hawaii”. 

Conform acesteia, Angela Madsen dăduse ultimele semne că e în siguranță sâmbăta trecută, atunci când anunțase că urmează să coboare în apă pentru a efectua unele lucrări de mentenanță la barcă. De atunci, nimeni n-a mai auzit vreun semn din partea ei, scrie The Guardian. 

Angela Madsen: o accidentare și o operație greșită i-au schimbat destinul

Dispariția tragică a Angelei Madsen i-a întristat fără margini pe cei care urmăriseră traiectoria femeii de 60 de ani. În tinerețe, aceasta a intrat în Marină, unde a avut parte de o accidentare teribilă la spate. S-a întâmplat în timpul unei partide de baschet cu colegii săi, însă repercusiunile au fost dureroase. Operația efectuată ulterior a fost greșită, iar ea a ajuns într-un scaun cu rotile. 

În cele din urmă, tot sportul a fost cel care i-a schimbat viața Angelei Madsen. A ajuns să concureze în competiții de canotaj, unde a avut rezultate remarcabile. În plus, la Jocurile Paralimpice din 2012, ea a câștigat medalia de bronz în proba de aruncare a greutății. 

Exceptând sportul, Angela Madsen milita pentru drepturile LGBTQ, fiind o apariție frecventă la paradele derulate în Statele Unite.

Citește și alte știri: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.