Omul de afaceri Ion Țiriac l-a sunat pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru a spune poziția omului de afaceri german Clemens Tönnies, proprietarul imensului abator în care 1000 de muncitori români s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus și prietenul lui Țiriac.
„E corect ca publicul să știe niște lucruri. Știți că eu nu apar în presă cu declarații, nici nu mă interesează declarațiile mele, însă aș vrea să auzim faptele așa cum sunt, că, la greu, toată lumea se pornește pe cei care au probleme, cum i se întâmplă neamțului ăstuia acum. Clemens e afectat acum, e supărat, normal că nu e bine cu ce se întâmplă pentru că ține cu adevărat la oamenii lui. Pentru Clemens, eu bag mâna în foc! Rețineți: la el, românii câștigă și 3.000 de euro pe lună, nu așa arată sclavagismul!”, a explicat Ion Țiriac pentru Libertatea.
În dialogul cu Libertatea, Țiriac a admis că banii respectivi sunt dați de patroni unor firme de intermediere, care abia mai apoi oferă bani românilor angajați, lanț pe care statul german încearcă să-l distrugă și să se asigure că angajatorul negociază direct cu angajatul.
De ce devin abatoarele focare de COVID?!
- Focarul din abatorul din Germania în care au fost infectați cu Coronavirus aproximativ 1.000 de români nu e un caz singular. În lume mai există și alte focare care au izbuncnit în fabrici sau abatoare de procesare a cărnii. De ce?
- Unul din motivele pentru care apar focare în abatoare este faptul că distanțarea socială nu prea există și muncitorii sunt nevoiți să lucreze foarte aproape unul de altul.
- „Fabricile și, în particular, zonele interioare sunt reci și umede, fiind astfel medii perfecte pentru Coronavirus să se mențină și să se răspândească. Picăturile care conțin virusul, de la persoanele infectate, sunt mai susceptibile să se răspândească și să rămână dăunătoare”, a declarat Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară, pentru bbc.com.
- Un alt motiv posibil este ca, din cauza instalațiilor zgomotoase, muncitorii sunt nevoiți să vorbească mai tare, chiar să țipe, pentru a putea comunica, ceea ce face facilă răspândirea picăturilor infectate.
{{text}}