Formula 1

Bernie Ecclestone, declarații controversate după acuzele lui Hamilton: „Oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”

Bernie Ecclestone a vorbit despre problema rasismului. foto: Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 27 iunie 2020

Moartea violentă a lui George Floyd a provocat dezbateri masive despre problema rasismului de pe glob. Inevitabil, lumea sportului a fost și ea implicată.

Bernie Ecclestone, fostul boss din Formula 1, a acordat un interviu pentru CNN în care a abordat această temă. Totul după ce, în urmă cu câteva săptămâni, Lewis Hamilton (35 de ani) s-a plâns că există prea puțină solidaritate cu persoanele de culoare.

Ecclestone, care va împlini 90 de ani în octombrie, a făcut o afirmație controversată, care a provocat un val de critici: „În multe cazuri, oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”.

Hamilton cere solidaritate după moartea lui George Floyd: „Într-un sport dominat de albi, rămâneți tăcuți în fața nedreptății!”

Lewis Hamilton, de șase ori campion în „Marele Circ”, cere mai multă solidaritate din partea colegilor din Formula 1, într-o perioadă în care tema rasismului e mai de actualitate decât oricând.

 „Unii dintre voi figurează printre cele mai mari vedete şi totuşi rămâneţi tăcuţi în faţa nedreptăţii. Nimeni nu mişcă un deget în industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre puţinele persoane de culoare şi rămân singur”, a scris Lewis Hamilton pe Instagram. 

„Nu poate exista pace atât timp cât aşa zişii noştri conducători nu fac nicio schimbare, nu doar în America, ci şi în Regatul Unit, în Spania, în Italia şi oriunde. Maniera în care minorităţile sunt tratate trebuie să se schimbe. Noi nu ne naştem cu inima plină de rasism şi ură”, a mai spus Hamilton.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.