Liga 2

FOTO S-a retras oficial una dintre vedetele Craiovei din era Mititelu! Fostul internațional a semnat deja primul contract ca antrenor

+15 Foto
Ovidiu Dănănae va fi secund la FC U Craiova

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 30 iunie 2020

Fundașul dreapta Ovidiu Dănănae (35 de ani) a decis să-și încheie oficial cariera de fotbalist în această vară și nu s-a mai prezentat la reunirea lui FC U Craiova 1948, nou-promovata în Liga 2 antrenată de Eugen Trică. 

Fostul fundaș dreapta, care ani a fost căpitanul echipei lui Adrian Mititelu, cu care a promovat din Liga a 4-a în Liga 2, va continua la club, urmând a fi secundul lui Eugen Trică. 

„Secundul” Dănănae și „principalul” Trică // FOTO: editie.ro

„Mă bucur că am încetat activitatea de fotbalist profesionist jucând pentru FC Universitatea Craiova. Acum îmi încep cariera de antrenor și o să fiu la fel de perseverent și dedicat. Îi mulțumesc lui Eugen Trică pentru că a fost de acord și are încredere în mine. Îi mulțumesc lui Adrian Mititelu pentru această oportunitate. Este ca un tată pentru mine”
Ovidiu Dănănae, pentru ediție.ro. 

Dănănae a jucat de-a lungul carierei la CSM Reșița, Universitatea Craiova, Tom Tomsk, FCSB, CS Turnu Severin, Apollon Limassol, CS U Craiova, Metalul Reșița, Sportul Snagov și FC U Craiova 1948. 

FOTO. Imagini spectaculoase din cariera lui Dănănae

Fundașul a debutat în Liga 1 pe 22 aprilie 2005, într-un meci CFR Cluj - FC Universitatea Craiova 1-1. A bifat 151 de meciuri în Liga 1, timp de 9 sezoane, și nu a marcat niciun gol. Regretatul Ilie Balaci îl aprecia pe fostul fundaș și spunea, în 2009, că Dănănae nu trebuie să lipsească de la națională: „Dănănae şi Prepeliţă ar merita să fie selecţionaţi, să fie chiar titulari. Dar Piţurcă răspunde de rezultate, deci e treaba lui pe cine cheamă”. 

Dănănae, accidentare gravă la primul meci la națională 

După mai multe evoluții bune în prima divizie, Dănănae a fost convocat de Răzvan Lucescu la naționala României, dar a avut parte de un ghinion teribil. În amicalul cu Ungaria, din 12 septembrie 2009, s-a accidentat grav în minutul 37, la ligamentele genunchiului, și a stat 8 luni pe bară. De atunci, cariera lui a intrat în declin. 

A mai prins trei meciuri la națională, toate în 2010, și, chiar dacă s-a transferat la FCSB, acesta nu a repetat evoluțiile bune de dinainte de accidentare. 

1.500.000 de euroa fost cea mai mare cotă a lui Dănănae pe transfermarkt, în iulie 2010, la 24 de ani

Din echipa-tip din sezonul 2008-2009, cu care Mititelu spera să facă o figură frumoasă în Liga 1, dar a terminat pe 9, majoritatea jucătorilor s-au retras sau sunt la finalul carierei:  

Craiova: 23. Bornescu - 18. Dănănae, 7. V. Găman, 6. D. Stoica, 27. Rose - 13. Dilevski, 8. Şoavă, 30. Prepeliţă - 77. Wobay, 9. M. Costea, 10. Fl. Costea 

*Bornescu, Dănănae, Dorel Stoica, Joshua Rose, Spase Dilevski, Florin Șoavă și Julius Wobay s-au retras. Găman și Prepeliță sunt singurii care mai evoluează la un nivel decent. 

VIDEO. Poveste amuzantă din vestiarul Craiovei, Mititelu l-a altoit pe Mihai Costea

Citește mai multe știri din Liga 2: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.