Liga 1

FCSB. Concluzie șocantă a firmelor de monitorizare: FCSB, numărul 1 în play-off! E peste CFR și CSU Craiova, deși are doar o victorie

+17 Foto
Man e golgeterul FCSB-ului în play-off, cu 3 reușite (foto: Ștefan Constantin)

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  sâmbătă, 04 iulie 2020

Datele firmelor de monitorizare a meciurilor au o concluzie șocantă pentru turul play-off-ului: FCSB domină topurile în privința fluxului de joc, deși a câștigat o singură partidă.

FCSB a ieșit din lupta pentru titlu din cauza parcursului extrem de slab pe care l-a avut în primele 5 etape din play-off, în care media de puncte câștigate a fost de doar un punct pe joc. Tănase și compania au reușit un singur succes. Totuși, în ciuda unei linii de clasament aproape umilitoare din această parte a doua a sezonului, FCSB subordonează Liga 1 în ceea ce privește datele firmelor de monitorizare a meciurilor!

La toți parametrii de joc, gruparea roș-albastră e peste toate formațiile din play-off, deși în acest moment inclusiv ocuparea unui loc de cupă europeană e pusă sub semnul întrebării. În ceea ce privește posesia, șuturile pe poartă și ocaziile de gol create, FCSB e pe primul loc. Peste CFR, chiar și peste Craiova, echipă care are de aproape două ori și jumătate mai multe puncte acumulate în ultimele 5 runde față de FCSB.

10 goluria marcat FCSB în turul play-off-ului, doar Craiova a mai reușit să atingă acest nivel

9 goluria încasat trupa lui Vintilă în ultimele 5 etape, cea mai slabă apărare, la egalitate tot cu echipa din Bănie

Unica victorie din play-off a fost împotriva Craiovei, în ultimul meci disputat înainte de suspendarea campionatului din cauza pandemiei. A fost 4-1 pe Arena Națională, într-un duel disputat cu porțile închise. De atunci au urmat 3 etape horror: 0-1 la Cluj, cu CFR, 2-2 cu Mediaș, acasă, 2-3 cu Astra, la Giurgiu, după 2-0 pentru elevii lui Vintilă în minutul 30! 

Clasamentul play-off-ului

  • 1. U Craiova 12p
  • 2. CFR 10p
  • 3. Astra 7p
  • 4. FCSB 5p
  • 5. FC Botoșani 4p
  • 6. Gaz Metan 3p

Prestație la ani-lumină față de precedenții ani

Deși a jucat mai bine decât toate celelalte echipe din play-off, FCSB are un punctaj umilitor față de ceea ce a reușit în anii precedenți, în același interval de timp. Între 2016 și 2019, în cele 4 sezoane care au existat în Liga 1 cu play-off, în primele 5 etape ale acestei faze a reușit cel puțin dublu față de nivelul de acum. În 2016, cu Reghecampf, dar și în 2018, cu Dică, FCSB a făcut 13 din 15 puncte posibile. De aproape 3 ori mai mult decât în prezent. 

MATCH PREVIEW FCSB - FC BOTOȘANI

FOTO. Imagini tari de la Astra - FCSB 3-2

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.